21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    To Apple II Watch είναι το πιο cool DIY project που είδατε ποτέ!

    Το Apple Watch είναι το smartwatch που αυτή τη στιγμή δικαιολογημένα συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς όλοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το νέο next big thing της Apple. Ο user Aleator777 όμως από ότι φαίνεται δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τα τέλη του μήνα που θα κυκλοφορήσει το Apple Watch και αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του… DIY version!

    Apple II Watch_1

    Μόνο που η έκδοση του Aleator777 που κατασκεύασε είναι λιγάκι πιο… old-school, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μία μετατροπή του ιστορικού Apple II Watch σε ρολόι χειρός! Ο εν λόγω χρήστης χρειάστηκε περίπου έναν μήνα για να δημιουργήσει το ρολόι που είναι βασισμένο στον ιστορικό υπολογιστή και φυσικά για να δώσει πνοή σε αυτή την πλήρως λειτουργική version χρειάστηκε τη βοήθεια ενός 3D printer, ορισμένες γνώσεις προγραμματισμού και φυσικά μπόλικη φαντασία! Στο μικροσκοπικό κέλυφος που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της 3D printing τεχνολογίας, ο εν λόγω χρήστης κατάφερε να χωρέσει έναν microcontroller, μία LCD οθόνη 1.8 ιντσών, μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ένα μικροσκοπικό ηχείο ισχύος 2W, το οποίο προσφέρει τους γνωστούς beeping ήχους που έβγαζαν όλοι οι υπολογιστές της δεκαετίας του ’70. Η πλάκα είναι ότι το Apple II Watch διαθέτει όπως και ο μακρινός απόγονος του, το δικό του digital crown, το οποίο χρησιμεύει για την πλοήγηση στα menus, όπως επίσης και υποδοχές για να δέχεται «διακοσμητικές» δισκέτες!

    Apple II Watch_4

    Χωρίς αμφιβολία, το Apple II Watch είναι ένα απίστευτο DIY project που αποδεικνύει ότι όρεξη για δουλειά και ταλέντο να υπάρχει και το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα μπορεί να αγγίξει την… τελειότητα!

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles