21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H Apple επενδύει κοντά στο 1 δισ. δολάρια σε κατασκευή… ηλιακής φάρμας!

    Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι κολοσσοί των νέων τεχνολογιών να επενδύουν σε εναλλακτικές τεχνολογίες και σε projects που καμία φορά δεν σχετίζονται τόσο με τα προϊόντα που παραδοσιακά κυκλοφορούν. Για παράδειγμα, η Apple όπως ανακοίνωσε ο CEO της, Tim Cook, σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να κατασκευάσει μία ηλιακή φάρμα στη περιοχή του Monterey στη California.

    TETRRF-00033748-001

    Ο CEO της Apple χαρακτήρισε το συγκεκριμένο επενδυτικό project, ως ένα από τα πιο φιλόδοξα, μεγαλύτερα και πιο τολμηρά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο κολοσσός των  νέων τεχνολογιών. Η Apple αναμένεται να συνεργαστεί με την εταιρεία First Solar, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ηλιακών panels, δημιουργώντας μία φάρμα με έκταση 1300 εκταρίων, η οποία θα τροφοδοτεί με ενέργεια το space campus που ετοιμάζει η Apple, αλλά και το αρχηγείο της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Tim Cook, τα έργα κατασκευής για την προαναφερθείσα ηλιακή φάρμα, αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα της φετινής χρονιάς και θα ολοκληρωθούν το 2016. Ο CEO της Apple χαρακτήρισε το συγκεκριμένο project ως ένα από τα πιο σημαντικά που έχουν εμφανιστεί ποτέ, παρέχοντας καθαρή «πράσινη» ενέργεια, η οποία θα μειώσει αισθητά τους ρύπους και θα καταπολεμήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. O Tim Cook και η Apple δέχθηκαν τα επίσημα συγχαρητήρια της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace, για την ευαισθησία που δείχνει η εταιρεία που εδρεύει στο Cupertino στο περιβάλλον και την προτίμηση που έχει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles