16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Apple iPhone 12 mini Unboxing & Hands-On Review: “Βενιαμίν… ναυαρχίδα”!

    Η Apple επανέρχεται δριμύτερη στο προσκήνιο, ταράσσοντας για μια ακόμη φορά τα νερά της mobile τεχνολογίας, με την παρουσιάση 4 νέων iPhone. Από τις 20 Νοεμβρίου όλα τα iPhone 12 είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά (mini, core, Pro, Pro Max) και η πρώτη μας επαφή έγινε πρόσφατα με το “βενιαμίν” της τετράδας, ονόματι mini, το οποίο μας το έστειλε η Cosmote στα γραφεία μας!  

    Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέφουμε πως τα νέα iPhone είναι οι πρώτες συσκευές που έχει ενεργοποιήσει η Apple ώστε να υποστηρίζουν το δίκτυο Cosmote 5G στο μέλλον. Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μία εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων, που συσκευές σαν τα νέα iPhone 12, με λειτουργικό iOS 14.2, μπορούν να υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο στο μεγαλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Επιπλέον, υποστηρίζουν την τεχνολογία eSIM, που έφερε πρώτη και αποκλειστικά στην Ελλάδα η Cosmote. Με την ψηφιακή κάρτα eSIM, που είναι ενσωματωμένη στη συσκευή, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη νέα τους σύνδεση Cosmote, σκανάροντας απλά το QR code που θα προμηθευτούν σε κάποιο κατάστημα Cosmote ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

    Το iPhone 12 mini παραπέμπει σε… άλλες εποχές, με το μικρό του μέγεθος και βάρος αλλά και το σχεδιασμό του, που μοιάζει πολύ με του δημοφιλούς iPhone 5s, το οποίο οι φίλοι της Apple σίγουρα θα θυμούνται καλά. Το πάχος της συσκευής είναι μικρό, στα 7,4mm, παρ’ότι η απουσία καμπύλων στο πλαίσιο δείχνουν το mini παχύτερο απ’ότι είναι. Όσο για το βάρος, εντοπίζεται στα… 135 gr, καθιστώντας το μοντέλο της Apple την ελαφρύτερη high-end συσκευή της αγοράς.

    Η συσκευασία είναι αντίστοιχα πολύ μικρή αλλά αυτό διότι απουσιάζει από αυτήν ο φορτιστής και τα ακουστικά, έτσι το μόνο ενδιαφέρον που θα βρείτε στο εσωτερικό της είναι το νέο lightning σε USB Type-C καλώδιο. Gorilla Glass καλύπτει την οθόνη αλλά και το πίσω μέρος της συσκευής, που είχαμε στη διάθεσή μας σε μπλε χρώμα. Τέλος, να αναφέρουμε πως είναι στεγανή απέναντι σε νερό και σκόνη με βάση το IP68 πρότυπο, ακόμα και σε βάθος νερού 6m για 30‘, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Η διαγώνιος της οθόνης είναι αρκετά μικρή για τα σημερινά δεδομένα, στις 5.4″, αλλά αυτό είναι και το κύριο “ατού” του iPhone 12 mini, δηλαδή το μικρό μέγεθος και η ευχρησία με το ένα χέρι. Το panel είναι Retina XDR OLED με ανάλυση FullHD+ και 19.5:9 aspect ratio, με 625 nits φωτεινότητας, ενώ υποστηρίζει Dolby Vision, HDR10 και τη λειτουργία True Tone. Στο πάνω μέρος της υπάρχει το κλασικό, μεγάλο notch της Apple, που στεγάζει κάμερα, αισθητήρα 3D και ακουστικό. Τα πλήκτρα είναι στις γνωστές τους θέσεις, όπως και η θύρα φόρτισης, αλλά και το μεγάφωνο της συσκευής.

    Περνώντας στα ενδότερα, το iOS 14.2 κάνει την παρουσία του αισθητή αμέσως, ενώ το A14 Bionic της Apple προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, αλλά και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, χάρη στη λιθογραφική μέθοδο κατασκευής των 5nm. Η RAM ανέρχεται στα 4GB και ο αποθηκευτικός χώρος στα 64, 128 ή 256GB. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 με A2DP και LE, NFC και USB 2.0, ενώ το Face ID είναι παρόν για αναγνώριση προσώπου.

    Η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος εξέχει ελάχιστα από την πλάτη και περιλαμβάνει δύο μεγάλους φακούς με αισθητήρες 12MP. Η πρώτη κάμερα είναι wide με διάφραγμα f/1.6, OIS και DPPDAF ενώ η δεύτερη είναι ultra-wide 120 μοιρών. Μπορούν να κάνουν λήψη 4K video έως και τα 60 FPS και slow-motion 1080p στα 120/240 FPS. Όσο για τη selfie κάμερα, έχει αισθητήρα 12MP με f/2.2 διάφραγμα, HDR και δυνατότητα λήψης 4K video και 1080p video στα 120 FPS, ενώ τονίζουμε τη δυνατότητα stereo εγγραφής ήχου.

    Τέλος, η αυτονομία οφείλεται σε μια μικρή μπαταρία των 2.227mAh, η οποία όμως είναι αρκετή για 15 ώρες multimedia χρήσης και επαναφορτίζεται κατά 50% μέσα σε 30′ (στην καλή ενεργειακή διαχείριση βάζει το χεράκι του και το A14 Bionic), με 20W φορτιστή (δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, θυμίζουμε). Υποστηρίζει, επίσης, ασύρματη φόρτιση Qi έως 12W.

    Το Apple iPhone 12 mini είναι διαθέσιμο σε άσπρο, κόκκινο, μπλε, μαύρο και πράσινο χρώμα, σε τρείς εκδόσεις: 64, 128 και 256GB με τιμές 869, 929 και 1059 ευρώ αντίστοιχα, δείτε περισσότερα εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles