BREAKING

Apple iPhone 4: Ο Βασιλιάς πέθανε. Ζήτω ο βασιλιάς.

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Για αυτό φροντίστε να κάνετε το κορυφαίο κινητό της Apple δικό σας. Η κρίση μπορεί να περιμένει.

Το καλύτερο και πιο ακριβό iPhone που έχει βγει ποτέ απ’ τις πόρτες του Cupertino είναι πιο μαζεμένο και λιγότερο αλαζονικό. Η κατασκευή του είναι ένα ποίημα, με υλικά κατασκευής το μέταλλο και το γυαλί. Η εταιρία υπόσχεται γρανιτένια ποιότητα κατασκευής και λήψη παροιμιώδη - το αλουμινένιο πλαίσιο που το περιβάλλει είναι η ίδια η κεραία. Αυτό που είναι πρωτόγνωρο, ενδεχομένως και προφητικό, είναι η ύπαρξη γυροσκοπικού αισθητήρα. Που σημαίνει ότι το iPhone 4 μπορεί να κάνει ότι και το Wii που έχετε στο σαλόνι του σπιτιού σας – διαβάζει κάθε κίνηση στον χώρο και την μεταφέρει αυτούσια σε εσάς. Και είναι και το άλλο: η οθόνη. Στα 960x640 pixels βγάζει τη γλώσσα σε οποιονδήποτε ανταγωνιστή. Έχει την ίδια διάσταση με το αρχέτυπο (δηλαδή μόλις 3,5 ίντσες) και όμως την τετραπλάσια ανάλυση, που σημαίνει ότι τεχνικά το ανθρώπινο μάτι αδυνατεί να ξεχωρίσει τα pixels. Όχι δεν είναι σινεμά, ούτε εικονική πραγματικότητα αλλά η ζωή μετά. Γιατί μαζί με την ανακοίνωση οι άνθρωποι της Apple υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που πλοηγείστε στο Διαδίκτυο, παίζεται παιχνίδια η αξιοποιείτε εν γένει τις εκάστοτε εφαρμογές. Το Σεπτέμβριο κοντά σας, στην ίδια τιμή και των προηγούμενων εκδόσεων ήτοι 569 ευρώ για το iPhone 4 των 16GB και 669 για αυτό των 32GB.

 

Στο μικροσκόπιο
 Η οθόνη
Multitouch και τεχνολογία IPS. Καλωσορίστε το iPhone με οθόνη ανάλυσης 960x640 pixels, διάστασης 3,5 ιντσών και δυνατότητα απεικόνισης 16 εκ. χρωμάτων.

Οι δυνατότητες
Ότι και το 3GS με την προσθήκη δεύτερης κάμερας στην πρόσοψη, LED φλας για την πίσω και επεξεργαστή στο 1GHz – δανεικός από το Apple iPad.

Το λειτουργικό
iPhone OS 4.0 και τα μυαλά στα κάγκελα. Multitasking, δημιουργία φακέλων και καμιά δεκαριά ακόμη βελτιώσεις προσπαθούν, αλλά δεν πλησιάζουν, το Android.

Η κάμερα
Ακούγονται λίγα στην πράξη όμως είναι μια χαρά. Τα 5MPixels είναι αρκετά εκτός και αν έχετε σκοπό να εκτυπώνετε γιγαντοαφίσες. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα σας καλύψει η αυτόματη εστίαση, το φλας και η υποστήριξη geotagging.

Τα υλικά
Αυτό είναι το μόνο κινητό που χρησιμοποιεί αλουμίνιο και γυαλί στην κατασκευή του. Το βάρος του αγγίζει τα 137 γραμμάρια παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερες διαστάσεις απ’ το αρχέτυπο – το πάχος του αγγίζει μόλις τα 9,3 χιλιοστά. Μειονέκτημα είπατε; Πάρτε το στα χέρια σας και το ξανασυζητάμε – η στιβαρότητα πεντελικού μαρμάρου σφραγίζει το deal.

Οι αισθητήρες
Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρείς. Το ολοκαίνουργιο iPhone έχει συνολικά τέσσερις αισθητήρες. Ανάμεσα σε αυτούς της εγγύτητας, του φωτός και της επιτάχυνσης προστέθηκε ο γυροσκοπικός για να μεταφέρονται οι κινήσεις των χεριών σας αυτούσιες στην οθόνη. Τρέμε PSP…

www.apple.com

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment