13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    31% ταχύτερο το A7 SoC του iPhone 5S. Φήμες για 64-bit chip! Το “C” στο iPhone 5C σημαίνει… colors (Απόψεις)

    Πλησιάζουμε στην ημερομηνία ανακοίνωσης των δύο νέων iPhone που αναμένεται σύντομα να αλλάξουν για ακόμη μία φορά την εικόνα της αγοράς. Μιλάμε βεβαίως για τα iPhone 5C και iPhone 5S. Το πρώτο, αναμένεται να διαθέτει πλαστικό κέλυφος, και θα κυκλοφορήσει σε έξι χρωματισμούς – κόκκινο, μπλε, πράσινο, κίτρινο, λευκό και μαύρο – και απευθύνεται σε πιο νεαρούς χρήστες, σε μία προσπάθεια της εταιρείας να απευθυνθεί σε ευρύτερο κοινό.

    Το “C” στην ονομασία, δεν σημαίνει “Cheap” όπως ειρωνικά πολλοί θέλουν να περάσουν το μήνυμα, ούτε “China” επειδή θα είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένο από πλαστικό (λες και η πλειονότητα των προϊόντων των ανταγωνιστών της Apple που κοστίζουν και ένα “σκασμό” λεφτά ως high-end και καλά, δεν είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, αλλά από… ελεφαντόδοντο ή φίλντισι) αλλά “Colors“, σύμφωνα με διαρροές. Νομίζω το “Colors” δεν χρειάζεται επεξήγηση…

    iPhone-5C

    Πολλοί βάλλονται κατά της Apple, στην προσπάθεια της να πλησιάσει περισσότερους χρήστες, προσφέροντας ένα πιο οικονομικό smartphone, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν το ακριβές κόστος της συσκευής και χωρίς να γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του. Πόσο λέτε να κοστίζει ένα iPhone, έστω και με πλαστικό κέλυφος όταν διαθέτει το hardware και τις δυνατότητες του iPhone 5; Καλά μαντέψατε. Δεν θα είναι φθηνό.

    Πριν το HTC One, αφού μιλάμε για τον ανταγωνισμό, εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις δεν γνώριζα και πολλά κινητά να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Όλα κατασκευάζονται και κατασκευάζονταν στην πλειονότητα τους από πλαστικό, άντε από… πολυκαρβονικό υλικό, να μην πληγώσω μερικές εταιρείες, και μερικά μάλιστα, παρόλο που κόστιζαν ένα σκασμό λεφτά, έμοιαζαν με… σαπούνια και είχαν την αίσθηση ενός σαπουνιού όταν το κρατούσες στο χέρι. Η απόλυτη high-end… κοροϊδία. Κάποιοι θέλουν την Apple να γίνει… Vertu. Να κατασκευάζει κινητά που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε η ίδιοι, και τα οποία απευθύνονται σε μία συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, μία elite χρηστών, ώστε σιγά, σιγά να αργοπεθάνει, αφού τα κινητά της θα τα “αγοράζει” μόνο το… διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αλλά από ότι φαίνεται η Apple έχει άλλο στόχο, όπως είχε πάντα. Να είναι, και να παραμένει δημοφιλής.

    Για το iPhone 5S, κυκλοφόρησε πρόσφατα μία πληροφορία, από τον δημοσιογράφο του Fox News, τον Clayton Morris, ότι το iPhone 5S θα ενσωματώνει ένα νέο SoC σχεδιασμένο από την Apple, το A7 το οποίο θα είναι 31% ταχύτερο σε σχέση με το SoC Α6 που διαθέτει το iPhone 5. Δεν διευκρινίζεται αν η αύξηση στην απόδοση αφορά στο τμήμα CPU ή στη GPU του SoC (System On Chip) ή και στα δύο βασικά στοιχεία του. Σύμφωνα πάντως με τον Ming-Chi Kuo, της KGI Securities, η υϊοθέτηση της αρχιτεκτονικής ARMv8 από την Apple, θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της αποδοτικότητας έως και κατά 20% ενώ το σετ εντολών 64-bit θα πρόσφερε επιπλέον δυνατότητες στο iPhone 5S, που θα είχαν άμεση σχέση και με τις διαφάνειες ή τα “τρισδιάστατα εφέ” του iOS 7. Ένα chip 64-bit αναμφισβήτητα θα διαχειριζόταν την μνήμη καλύτερα ως γνωστόν. Βεβαίως τα παραπάνω μένει να επιβεβαιωθούν και δεν έχουν μείνει παρά δύο εβδομάδες για να μάθουμε (λέγεται ότι η Apple θα διοργανώσει σχετικό event στις 10 Σεπτεμβρίου).

    iPhone-5S

    Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, μαθαίνουμε ότι το Apple iPhone 5S θα διαθέτει αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος (fingerprint reader) στο κεντρικό πλήκτρο ενώ θα ενσωματώνει ξεχωριστό chip για την ανίχνευση της κίνησης, και το οποίο θα αποτελεί μέρος του εξοπλισμού της κάμερας. Άλλοι λένε ότι το συγκεκριμένο ξεχωριστό chip αφορά στις τεχνικές post processing – μιας και η Apple διαθέτει αρκετές πατέντες για αυτό.

    *Η ανάρτηση αντικατοπτρίζει τις απόψεις του συντάκτη και όχι του μέσου.

    Related Articles

    30 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles