13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Apple iTV. Τα ωραία projects… όμορφα καίγονται;

    H iTV ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα projects της Apple. Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει το παραμικρό για αυτό, πίσω στο 2012 η Apple, μέσω του υπευθύνου της Tim Cook είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να αναπτύξει μία μεγάλη οθόνη 65 Ιντσών με OLED panel (με τις πρώτες φήμες μάλιστα να κάνουν λόγο για αυτή από το 2011). Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, η iTV δεν φαινόταν πουθενά, καθώς η Apple δεν είχε να παρουσιάσει κανένα απολύτως δείγμα της πιθανολογούμενης οθόνης.

    apple-itv-1

    Οι φήμες βέβαια που είχαν κυκλοφορήσει το 2013, ανέφεραν ότι η Apple όντως είχε βάλει μπροστά τις μηχανές για να αναπτύξει την iTV. Όμως  πάρα τι όποιες προσπάθειες , το project μάλλον κάπου χάθηκε στη πορεία, για αυτό το πιθανότερο είναι οι fans της Apple στην επερχόμενη WWDC 2014 να μην δουν ούτε το πολυαναμένομενο iWatch, αλλά ούτε την iTV. Με βάση τα όσα υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς που δραστηριοποιούνται στα ανταλλακτικά ηλεκτρονικών ειδών, η  Apple τους τελευταίους μήνες έχει σταματήσει να παραγγέλνει ανταλλακτικά και διάφορα άλλα πρωτότυπα είδη, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξει το δικό της τηλεοπτικό σετ. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι η Apple ψάχνει κάτι διαφορετικό για την iTV, είτε ότι έχει ήδη τοποθετήσει το σημαντικό αυτό project στο «ψυγείο».

    apple-itv-2

    Σε αυτή τη φάση κανείς δεν γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι με την iTV, καθώς το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο ανταγωνισμός έχει ήδη προχωρήσει πάρα πολύ στον τομέα των smart τηλεοράσεων, για αυτό και η γνωστή εταιρεία καλείται (εάν τελικώς προχωρήσει στην ανάπτυξη της iTV) να παρουσιάσει κάτι που θα τραβήξει την προσοχή του καταναλωτικού κοινού. Ευελπιστούμε ότι όλο και κάτι νέο θα προκύψει για την iTV στο επερχόμενο Worldwide Developer’s Conference της Apple, το οποίο θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles