23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Έφτασε το iOS 17.4 με “κοσμοϊστορικές” αλλαγές για την Ευρώπη

    Η Apple έχει κυκλοφορήσει updates για πολλά από τα λειτουργικά της συστήματα. Τίποτα όμως δεν ήταν πιο “ριζοσπαστικό” από τις αλλαγές που έρχονται στο iOS – τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την έλευση του iOS 17.4, η Apple πλέον συμμορφώνεται με αυστηρούς νέους κανόνες που αφορούν το App Store. Η εταιρεία υποστηρίζει επίσημα τα third-party app stores στα iPhones στην Ευρώπη, ενώ οι προγραμματιστές μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές πληρωμών από τρίτους.

    Οι web browser makers δεν χρειάζεται πλέον να βασίζουν τις εφαρμογές τους στο WebKit της Apple, ενώ η εταιρεία ανοίγει το NFC chip για ασύρματες πληρωμές που δεν έχουν καμία σχέση με το Apple Pay.

    Τι άλλο φέρνει το iOS 17.4

    Εκτός από τις απαιτούμενες αλλαγές στην Ευρώπη, το iOS 17.4 προσφέρει και κάποιες άλλες λειτουργίες. Το Apple Podcasts έρχεται με automatic transcriptions στα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και γερμανικά, υπάρχουν πολλά νέα emoji και ενημερώσεις που αφορούν χαρακτηριστικά όπως η υγεία της μπαταρίας, η Siri (με τη δυνατότητα ανάγνωσης μηνυμάτων σε οποιαδήποτε υποστηριζόμενη γλώσσα), το stolen device protection και το virtual card numbers για Apple Cash.

    Μαζί με το iOS 17.4, η Apple έχει επίσης κυκλοφορήσει το iPadOS 17.4, το οποίο έχει πολλές από τις ίδιες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων του App Store για να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ. Επιπλέον, αναμένεται ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει σύντομα το visionOS 1.1 (για το Apple Vision Pro), το macOS 14.4, το watchOS 10.4 και το HomePod 17.4.

    Διαβάστε επίσης:

    Δείτε τον άντρα που φόρεσε το… Apple Vision Pro στο γάμο του! – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles