20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Apple και Samsung φέρνουν στις μελλοντικές προτάσεις τους ultrasonic αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων

    Σύμφωνα με κορεατικό μέσο, η Apple και η Samsung, όπως και πολλοί ακόμη κατασκευαστές, εξετάζουν το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης μίας λύσης αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη σε μελλοντικές συσκευές τους.

    apple-fingerprint-reader

    Υπάρχουν επί του παρόντος 3 τύποι αναγνωστών δακτυλικών αποτυπωμάτων – οπτικοί, χωρητικοί και υπερήχων. Οι Synaptics και Gudix έχουν αναπτύξει οπτικούς αναγνώστες που χρησιμοποιούνται σε μικρές σειρές παραγωγής από τις Vivo, Huawei και Xiaomi. Αυτοί οι αισθητήρες είναι οικονομικοί, αλλά δεν έχουν πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Κορέα, όμως, οι Samsung, Qualcomm και Apple αναπτύσσουν ultrasonic αισθητήρες. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιεί ακριβότερα εξαρτήματα και να έχει καλύτερη απόδοση, προσφέρει όμως εξαιρετική ακρίβεια και επομένως καλύτερη εμπειρία για το χρήστη.

    Όπως αναφέρει το ίδιο report, η Samsung θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στο Galaxy S10, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2019.

    Δεν είναι σαφές πότε θα τη δούμε από την Apple, ωστόσο και στο Cupertino σκέφτονται αυτή τη λύση, καθώς φαίνεται ότι το σύστημα Face ID δεν ικανοποιεί πλήρως την Apple και έτσι η εταιρεία πειραματίζεται και όσον αφορά τις in-screen fingerprint λύσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles