20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα υπόθεση … San Bernardino

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το FBI φαίνεται ότι εξετάζει τις νομικές του επιλογές σε μια νέα υπόθεση κλειδωμένου iPhone ενός τρομοκράτη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πριν από μερικές μόνο ημέρες, ο ειδικός πράκτορας του FBI, Rich Thorton, ανέφερε ότι στην κατοχή της υπηρεσίας βρίσκεται το iPhone του Dahir Adan, του ατόμου που ήταν υπεύθυνο για την πρόσφατη επίθεση στη Μινεσότα των ΗΠΑ, πριν σκοτωθεί από πυρά αστυνομικού.

    san-bernandino

    Το συγκεκριμένο iPhone θα μπορέσει να παρέχει πληροφορίες για ενδεχόμενη σχέση με τον ISIS. Να σημειωθεί ότι οι αρχές δε βρήκαν προς το παρόν κάποια σύνδεση, παρότι η εξτρεμιστική αυτή ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Το ενδιαφέρον πλέον των ερευνητών στρέφεται στη συσκευή, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα για να εξακριβωθεί ο ρόλος του ατόμου και πιθανόν συνεργοί.

    Πριν από λίγους μήνες, το FBI κλήθηκε να καταβάλει αρκετά εκατομμύρια σε hackers προκειμένου να παραβιάσουν μια συσκευή iPhone ενός τρομοκράτη μετά την επίθεση στο San Bernandino. Νωρίτερα, είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις όταν απαίτησε από την Apple να προβεί στο ξεκλείδωμα του iPhone, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι αρνείται να το κάνει, τονίζοντας παράλληλα σε αυστηρό ύφος ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles