21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Apple: κατέθεσε πατέντα για την αποφυγή βιντεοσκόπησης συναυλιών με κινητά!

    Μη μου πείτε οτι δεν το έχετε κάνει, ειδικά αν εμφανίζεται μπροστά σας ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης. Η εικόνα γνώριμη: βγαίνει ο performer και κάτω από τη σκηνή φωτίζεται ο χώρος από κινητά που βρίσκονται με την κάμερα στο ON για να καταγράψουν τη στιγμή.

    2006966

    Μην ενθουσιάζεστε πάντως, γιατί ίσως στο μέλλον αυτό να μην είναι συνηθισμένο, ειδικά αν η Apple εφαρμόσει την πατέντα που πρόσφατα κατέθεσε στην υπηρεσία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple «ένας πομπός που μπορεί να βρίσκεται σε μέρη όπου η φωτογράφηση ή βιντεοσκόπηση απαγορεύεται εκπέμπει υπέρυθρα σήματα με κωδικοποιημένα δεδομένα για να απενεργοποιούν τις συγκεκριμένες λειτουργίες των κινητών ή των tablets. H βιντεοσκόπηση είναι ενοχλητική για τους μουσικούς εκτός των άλλων για έναν ακόμα λόγο. Πολλοί καλλιτέχνες θέλουν να παρουσιάσουν ακυκλοφόρητο υλικό στις συναυλίες τους, όμως αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να δουν τα τραγούδια να ανεβαίνουν στο YouTube πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους.

    image

    Πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Adele, έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το θέμα, καθώς υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να χαλάσει την εμπειρία για τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Δεν έχει ανακοινωθεί αν θα χρησιμοποιηθεί πρακτικά η παραπάνω πατέντα και η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμα το συγκεκριμένο θέμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles