19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Apple σκοτώνει το Aperture (και το iPhoto) για χάρη της νέας Photos for OS X app

    Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα “The Loop”, η Apple είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει την ανάπτυξη του Aperture, του επαγγελματικού προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών που διαθέτει.

    Aperture

    “Με την εισαγωγή του νέου Photos app και του iCloud Photo Library, που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε με ασφάλεια όλες τις φωτογραφίες σας στο iCloud και να έχετε πρόσβαση σ’ αυτές από οπουδήποτε, δε θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη για το Aperture” ανέφεραν από την Apple σε δήλωση στο The Loop, η οποία συνεχίζει σημειώνοντας ότι, “όταν το Photos for OS X κυκλοφορήσει, την επόμενη χρονιά, οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν τις υπάρχουσες Aperture libraries σ’ αυτό”.

    Η νέα Photos App που θα κάνει πρεμιέρα στο OS X Yosemite, τη νέα έκδοση του λειτουργικού που ανακοινώθηκε στο WWDC 2014, θα αντικαταστήσει και το iPhoto. Η αμερικανική εταιρεία σημειώνει πως η νέα εφαρμογή διαθέτει ένα περιβάλλον πιο διαισθητικό και φιλικό προς το χρήστη, ωστόσο σίγουρα δε θα μπορεί να είναι τόσο… πλήρης σε δυνατότητες, σε σύγκριση με αυτά που προσφέρει σήμερα το Aperture.

    Η απόφαση της Apple να “σκοτώσει” το Aperture είναι πιθανόν να απαγοητεύσει αρκετούς χρήστες που αξιοποιούσαν τις δυνατότητες του λογισμικού για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, τόσο η νέα Photos for OS X (για χρήστες που επιθυμούν την ευκολία και την απλότητα), όσο και third-party λύσεις όπως το ιδιαίτερα δημοφιλές Lightroom της Adobe για πιο… hard-core χρήστες, θα δώσουν σίγουρα τη λύση στις “photo-editing” ανάγκες των Mac users στο μέλλον. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα πάντα με όσα διαβάζουμε στο The Loop, η απόφαση αυτή της Apple δε θα επηρεάσει την ανάπτυξη περαιτέρω επαγγελματικών εφαρμογών όπως οι Logic Pro and Final Cut Pro.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles