14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Apple M1X chipset: Έκανε την πρώτη του ανεπίσημη «εμφάνιση» ο διάδοχος του M1;

    Είναι γνωστό ότι η Apple ποντάρει πάρα πολλά στην ανάπτυξη του δικού της silicon-based chipset, καθώς το M1 πρόκειται να φιλοξενηθεί σε όλα την προϊοντική γκάμα της. Και μπορεί να μην έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που η εταιρεία με έδρα το Cupertino μας παρουσίασε το M1, ωστόσο τώρα όπως όλα δείχνουν παίρνει σειρά ο «διάδοχος» του, ο οποίος ενδέχεται να φέρει την ονομασία: M1X.

    To Μ1Χ αν και βρίσκεται ακόμη στη φάση της ανάπτυξης, παρόλα αυτά πριν από μερικές μέρες έκανε την εμφάνιση του στο CPU Monkey (ένα website που ειδικεύεται στα benchmarks) ένα πρωτοεμφανιζόμενο (και άγωνστο) chipset, το οποίο ενδεχομένως να αποτελέσει το next-big thing της Apple. Αν και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη πληροφορία με κάποια επιφύλαξη, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέβηκαν στο site, το νέο αναβαθμισμένο Apple chipset θα διαθέτει 12 CPU cores, ενώ και η GPU του θα διαθέτει 16 πυρήνες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο «προκάτοχος» του, M1 διαθέτει 8 cores σε CPU και GPU. Εφόσον, οι παραπάνω πληροφορίες ευσταθούν, τότε θα πρέπει να περιμένουμε μια σημαντική αύξηση στις δυνατότητες των επερχόμενων Mac, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να καλύψουν το κενό που δημιουργείται στους power users. Φυσικά, χωρίς επίσημη ανακοίνωση από την ίδια την Apple, οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles