16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Θέλει η μυστική στρατιωτική βάση να κρυφτεί… και οι Apple Maps δεν την αφήνουν

    Εχμ… εμείς ήμασταν αυτοί που σας γράφαμε ότι είναι επικό το fail της Apple με τους νέους χάρτες που «βιάστηκε» να εισάγει στην έκδοση λειτουργικού iOS 6.0. Κι εμείς είμαστε που επικροτήσαμε την δήλωση του Tim Cook που παραδέχτηκε την αποτυχία και υποσχέθηκε ότι οι χάρτες θα βελτιωθούν. Έλα όμως που, τυχαίνουν κάποιες περιπτώσεις που εύχεσαι να μην… δούλευαν.

    Μία από τις περιπτώσεις, λοιπόν, που οι χάρτες της Apple έχουν ευκρινέστατη εικόνα και εξαιρετικές πληροφορίες, είναι και η περίπτωση μίας μυστικής στρατιωτικής βάσης στην Taiwan, στην οποία βρίσκεται ένα τελευταίας τεχνολογίας ραντάρ υψηλών συχνοτήτων, αξίας 1,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εφημερίδα Liberty Times της Taiwan, δημοσίευσε μία ολοκάθαρη δορυφορική φωτογραφία από τις μυστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες χτίστηκαν για να στεγάσουν το ραντάρ που θα μπορούσε να εντοπίσει πυραύλους που θα προερχόταν από την Κίνα. Για ευνόητους λόγους, η Taiwan θα προτιμούσε να μην γνωρίζει κανείς την ύπαρξή του.

    Το Υπουργείο Εθνικής άμυνας της χώρας δηλώνει πως νομικά δεν μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό. Απλά θα ζητήσει από την Apple να «θολώσει» λίγο την εικόνα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όπως το είχε ζητήσει στο παρελθόν από τη Google.

    Είμαστε σίγουροι ότι η Κίνα δεν περίμενε από την Apple για να μάθει γι αυτό το υπερσύγχρονο ραντάρ. Θα διαθέτει χιλιάδες πράκτορες και εξοπλισμό γι αυτή τη δουλειά. Αλλά δεν έχει πλάκα να μαθαίνει κανείς ότι,  σε μία από τις περιπτώσεις που λειτουργούν σωστά οι χάρτες της Apple, πέφτουν σε γκάφα;

    Πηγές: UberGizmo, Gizmodo

    Update: Απ’ ότι μας ενημερώσατε εσείς, “φανταστικοί αναγνώστες”, και η Google δείχνει ολοκάθαρα τον χώρο του συγκεκριμένου αεροδρομείου στους χάρτες της, παρά τις δηλώσεις  του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν. Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. Ευχαριστούμε ElessarGR ;)

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles