18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    To θρίλερ με τα passwords της Apple και πώς λύθηκε

    passwordreset

    Την περασμένη Πέμπτη, η Apple εφάρμοσε ένα νέο τρόπο διασταύρωσης στοιχείων για τους κατόχους AppleID και iCloud λογαριασμών σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο: την επαλήθευση των δύο στοιχείων, μέθοδος που τους ζητά να καθορίσουν μία αναγνωρισμένη συσκευή προκειμένου να κάνουν αλλαγές στον λογαριασμό τους. Η μέθοδος αυτή, (όταν εφαρμοστεί και στην Ελλάδα) διασφαλίζει ότι ο λογαριασμός του κάθε Apple χρήστη είναι ακόμα δυσκολότερο να παραβιαστεί. Καλά νέα; Ναι μέχρι εδώ.

    Στο The Verge, όμως, την Παρασκευή, διαπίστωσαν πως σε όσους δεν είχαν ενεργοποιήσει το two-step verification, μπορούσε ο οποιοσδήποτε να κάνει reset το password τους, βάζοντας μόνο τον λογαριασμό email και την ημερομηνία γέννησης. Δηλαδή, αν εγώ ήθελα να κάνω τη ζωή κάποιου δικού μου ανθρώπου δύσκολη, ή αν κάποιος διέθετε αυτά τα απλά στοιχεία για κάποιον, θα μπορούσε άνετα να αλλάξει το password του και να χάσει εκείνος πρόσβαση στο λογαριασμό του. Τόσο απλά.

    Σύντομα η Apple δήλωσε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και «κατέβασε» της σελίδα αλλαγής του password για συντήρηση. Αργά  το βράδυ της Παρασκευής, επανήλθε το σύστημα online με ορθή λειτουργία.

    Εδώ να εκφράσουμε κι ένα παράπονο. Το γεγονός ότι διαβάσατε σε πηχυαίους τίτλους σε κάποια Ελληνικά websites την είδηση ότι αλλάζει το σύστημα ασφαλείας της Apple, αν είστε κάτοχος Apple συσκευής, λογικά σας οδήγησε να προσπαθείτε να εφαρμόσετε το two-step verification και στον δικό σας λογαριασμό. Άδοξα. Βλέπετε, η αλλαγή για την Apple αφορούσε προς το παρόν μόνο κατόχους σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Επειδή δεν ανήκουμε σε αυτές τις χώρες, αλλά συνηθίζουμε να διαβάζουμε και να αναπαράγουμε ειδησεογραφία από αυτές, είναι χρήσιμο να προσέχουμε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles