19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Σκηνές από το μέλλον: Οι συσκευές της Apple και η… επαυξημένη πραγματικότητα

    apple-reality

    Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει πλέον η Apple σχετίζεται με ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο μπορεί να συνδυάσει τον πραγματικό κόσμο με εικόνες δημιουργημένες από έναν υπολογιστή.

    Όπως εξηγεί η εταιρεία του Cupertino στην κατάθεση της σχετικής πατέντας: “Πληροφορίες σχετικά με τον πραγματικό κόσμο μπορούν να αποθηκευτούν και να ανακτηθούν ως ένα στρώμα πληροφοριών το οποίο να μπορεί να επικαλύπτει τη ζωντανή προβολή και να αλληλεπιδρά με το χρήστη”.

    Παρά το ισχυρό ακαδημαϊκό αλλά και εμπορικό ενδιαφέρον που υπάρχει ήδη για τα συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας, είναι δεδομένο ότι πολλές από τις υφιστάμενες υλοποιήσεις είναι πολύπλοκες και δαπανηρές, με αποτέλεσμα να θεωρούνται ακατάλληλες για χρήση από το μέσο καταναλωτή.

    ApplePatent

    Η Apple, όμως, φαίνεται πως θέλει να πετύχει στο μέλλον την ενσωμάτωση τέτοιων λύσεων στο iOS κάνοντάς τες προσιτές στον καθένα.

    Σε ένα παράδειγμα που δίνεται από την εταιρεία, ένας δάσκαλος θα μπορούσε να κρατάει τη συσκευή πάνω από μία κόλλα εξέτασης ενός μαθητή και ένα περίγραμμα που θα δείχνει τις λανθασμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις να εμφανίζεται, ώστε να τον βοηθάει στη βαθμολογία.

    Η πατέντα που έχει συμπληρώσει η αμερικανική εταιρεία περιλαμβάνει ακόμη και μία επιλογή διαχωρισμού οθόνης, ώστε να μπορεί να εμφανίζεται εικόνα από την πραγματική ζωή στη μία πλευρά της και εικόνες που δημιουργούνται από έναν υπολογιστή (2D ή 3D) στην άλλη.

    “Τα δεδομένα μπορούν να λαμβάνονται με τη βοήθεια ενός ή περισσότερων αισθητήρων, οι οποίοι θα αναγνωρίζουν ότι η συσκευή βρίσκεται σε κίνηση”, αναφέρει η αίτηση. “Τα δεδομένα των αισθητήρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συγχρονίσουν το live video και το στρώμα των πληροφοριών που θα εμφανίζεται ανάλογα με την κίνηση της κάμερας της συσκευής. Τόσο το video όσοι και οι πληροφορίες θα μπορούν να μεταδοθούν σε άλλες συσκευές μέσω ενός συνδέσμου επικοινωνίας”.

    Δεν ξέρουμε πόσο κοντά είναι η Apple στην υλοποίηση μίας τέτοιας λύσης σε κάποια συσκευή της, το σίγουρο είναι ότι τέτοιες αναφορές μάς κάνουν να ονειρευόμαστε το τεχνολογικό μας μέλλον και όλα αυτά που θα μας φέρει.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles