16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Apple: υψηλά κέρδη, μειωμένη αύξηση πωλήσεων στο iPhone και δύο ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν

    Το «αρχηγείο» της Apple εχθές ενημέρωσε τους επενδυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη και 43,6 δισεκατομμύρια τζίρος για το τρίμηνο, όταν το προηγούμενο, οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 11,6 δις κέρδη και 39,2 δις τζίρος.

    apple-earnings

    Όσον αφορά τις πωλήσεις, το iPhone πούλησε 37,04 εκατομμύρια τεμάχια το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 35,1 το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Μεγαλύτερος αριθμός μεν, αύξηση όμως που έχει αρχίσει να μειώνεται σταθερά. Όσον αφορά τα iPad, πουλήθηκαν 19,5 εκατομμύρια συσκευές, ετήσια αύξηση που φτάνει το εντυπωσιακό 65%. Οι Mac που πουλήθηκαν είναι λιγότεροι σε αριθμό (3,95 εκατομμύρια) αλλά με υψηλότερες τιμές, ενώ οι πωλήσεις των iPod πέφτουν αργά αλλά σταθερά.

    Οι επενδυτές φαίνονται ευχαριστημένοι από τις ανακοινώσεις του Tim Cook και των υπόλοιπων στελεχών που πραγματοποίησαν την ενημέρωση επενδυτών, άλλα εμάς μας ενδιαφέρουν δύο ειδήσεις που «έβγαλε» ο  Tim Cook, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών. Η πρώτη αφορά την ανακοίνωσή του για μία εντελώς νέα ομάδα προϊόντων hardware και software που θα παρουσιάσει η εταιρεία το φθινόπωρο. Οι εκτιμήσεις μας είναι για τα wearable computers, TV και ανανεωμένο iOS, αλλά και υποπτευόμαστε πως δεν θα ακούσουμε για κανένα νέο Apple προϊόν μέχρι το φθινόπωρο λοιπόν.

    Η δεύτερη είδηση είναι η κάθετη απάντηση του Cook σε ερώτηση αναλυτών, πώς αντιδρά η Apple στα 5ιντσα smartphones που έχουν κατακλύσει την αγορά. Ο Tim Cook είπε συγκεκριμένα: «Το iPhone 5 έχει την καλύτερη οθόνη στην αγορά. Και πάντα προσπαθούμε να φτιάχνουμε το καλύτερο για τους καταναλωτές μας. Κάποιοι καταναλωτές αξιολογούν περισσότερο την μεγαλύτερη οθόνη. Κάποιοι άλλοι αξιολογούν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως η ανάλυση, ή η φωτεινότητα, ή την ενεργειακή κατανάλωση, η συμβατότητα με εφαρμογές και άλλα. Οι ανταγωνιστές μας αποφάσισαν να κάνουν υποχωρήσεις σε πολλούς από αυτούς τους τομείς προκειμένου να παρουσιάσουν μεγαλύτερες οθόνες. Εμείς προτιμούμε να μην τις κάνουμε».

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles