17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οικονομικά αποτελέσματα Apple για το Q4: 8,2 δις κέρδη, 36 δις τζίρος

    Τα οικονομικά της αποτελέσματα ανακοίνωσε η Apple για το Q4 του 2012, με 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη σε 36 δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο, ξεπερνώντας το ιστορικό της ρεκόρ που είχε σημειώσει την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Τα εκπληκτικά νούμερα αυτά, οφείλονται κατά πολύ στις πολύ αυξημένες πωλήσεις iPhone, αύξηση που άγγιξε το 58%.

    H Apple πούλησε 26,9 εκατομμύρια iPhone κατά τη διάρκεια του Q4, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα είχε πουλήσει 17 εκατομμύρια. Όσον αφορά τα iPad, πουλήθηκαν 14 εκατομμύρια τεμάχια, 26% περισσότερα από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011.

    Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι για τα εκπληκτικά νούμερα της Apple, δεν ευθύνεται τόσο πολύ το iPhone 5. Στον συνολικό αριθμό πωλήσεων, έχουν υπολογιστεί μόλις οι πρώτες 9 ημέρες πώλησης της συσκευής.

    Η Apple έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη από τους αριθμούς. Οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 60% του συνόλου, ποσοστό που ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο και κατά την διάρκεια των ερωτημάτων που δέχτηκε από τους αναλυτές ο Tim Cook κατά την ανακοίνωση, σημείωσε πως η πορεία είναι ανοδική. Ο ίδιος, στηρίζει πολλές από τις προσδοκίες του στο iPad mini, λέγοντας ότι πωλείται με πολύ μικρό ποσοστό κέρδους προκειμένου να εξασφαλιστεί η «χαμηλή» τιμή του.

    Την αισιοδοξία των αριθμών και του Tim Cook δεν φαίνεται να συμμερίστηκε η Wall Street, καθώς, από πολλούς παράγοντες, οι αριθμοί πωλήσεων του iPad, θεωρήθηκαν απογοητευτικοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αμέσων μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή της Apple να πέσει κατά 4% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για να επανέλθει σύντομα στα κανονικά της επίπεδα.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles