24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Apple απορρίπτει το Cryptοcat, την εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων

    Το Cryptocat, μία εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί για την κρυπτογραφημένη και ασφαλή ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και μπορείτε να εγκαταστήσετε στους browsers σας, ανέπτυξε εφαρμογή για iPhone και iPad αλλά η Apple δεν την… θέλει.

    Δύο χρόνια τώρα το Cryptocat προσπαθεί ώστε ο οποιοσδήποτε θελήσει να διαβάσει τα μηνύματα που ανταλλάσσετε μέσω της εφαρμογής της, να … «τρώει πόρτα». Αυτός  ο ασφαλής και κρυπτογραφημένος messenger, προς το παρόν κυκλοφορεί ως extension για τους διάφορους browsers (δείτε περισσότερα εδώ) και πριν μερικές εβδομάδες ο developer, Nadim Kobeissi, ανακοίνωσε πως ετοιμάζει τις εφαρμογές για iOS συσκευές και Android. Πριν μερικές μέρες όμως, με μερικά tweets του, μας ενημέρωσε ότι η Apple απορρίπτει το Cryptocat. Γιατί;

    Cryptocat

    Στα tweets του ο Kobeissi δηλώνει πως δεσμεύεται από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που υπογράφουν οι developers με την Apple, όταν υποβάλλουν την εφαρμογή τους για review στο App Store, αλλά λέει πως οι αιτιάσεις της Apple είναι αστήρικτες. Και ότι η απόρριψη του messaging app του, μπορεί να σημαίνει ότι η Apple απορρίπτει οποιαδήποτε υπηρεσία κρυπτογραφημένης ανταλλαγής μηνυμάτων.

    Η εφαρμογή Cryptocat που χρησιμοποιεί end-to-end encryption για τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες, έχει φέρει τον δημιουργό της ήδη σε δύσκολη θέση καθώς, πήρε δημοσιότητα μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden ως μία καλή εναλλακτική chatting χωρίς να «βλέπει» το περιεχόμενό του η οποιαδήποτε υπηρεσία ασφαλείας. Αλλά αυτό είχε και ένα κόστος στον δημιουργό της: από τους πολύ αυστηρούς ελέγχους σε αεροδρόμια που υποβάλλεται ο ίδιος, σαφές δείγμα ότι έχει μπει σε λίστες παρακολούθησης των αρχών, μέχρι και κάποιο backdoor που εγκαταστάθηκε στους υπολογιστές του, η προέλευση του οποίου δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε κάποια μυστική υπηρεσία.

    Πάντως, η εφαρμογή, αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, λειτουργεί ήδη και σε OS X και μας φαίνεται ιδιαίτερα δελεαστικό που την απορρίπτει η Apple. Αυτός είναι και ένας καλός λόγος για να την χρησιμοποιήσουμε. Και αναμένουμε πώς και πώς φυσικά, να κυκλοφορήσει και για Android. Δοκιμάστε την.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles