18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple και η Samsung εργάζονται για το… τέλος των καρτών SIM

    SIM cards. Απαραίτητες για τη λειτουργία του κινητού μας, μέχρι πότε όμως; Τώρα, δύο από τις πλέον πολυσυζητημένες εταιρείες του χώρου, η Apple και η Samsung, όπως σημειώνουν σε report τους οι Financial Times, φαίνεται πως αναζητούν λύσεις για ένα μέλλον χωρίς τις πλαστικές αυτές κάρτες, δίχως τις οποίες σήμερα δεν μπορούμε να φανταστούμε την επικοινωνία μας.

    apple-samsung-sim-cards

    Οι δύο εταιρείες, πάντα σύμφωνα με το μέσο, βρίσκονται σε συζητήσεις με τον GSM Association και εργάζονται για την τεχνολογία “e-SIM” που θα επιτρέψει στη συσκευή σας να διαθέτει μία ηλεκτρονική κάρτα SIM η οποία θα μπορεί να προγραμματιστεί και να αλλάξει τα δεδομένα της, ακόμη και με το πάτημα ενός πλήκτρου.

    Στο μέλλον, λοιπόν, μπορεί η αλλαγή καρτών SIM ή η ανάγκη ύπαρξης dual-SIM συσκευών να μην είναι απαραίτητη. Ωστόσο, μία τέτοια εξέλιξη δε θα συνεπάγεται την κατάργηση των “κλειδωμένων” συσκευών από τα δίκτυα, τα οποία θα μπορούν και με τη νέα τεχνολογία να “υποχρεώνουν” συνδρομητές να παραμένουν στις υπηρεσίες τους με τη βοήθεια locked devices.

    Για να δούμε, όμως, πόσο σύντομα θα έχουμε αλλαγές στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς και αν η Apple και η Samsung θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σ’ αυτές. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles