18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Σε συζητήσεις με την ινδική κυβέρνηση για την κατασκευή iPhone στη χώρα

    Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με την ινδική κυβέρνηση για την κατασκευή συσκευών στη χώρα, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, επωφελούμενη από την τρίτη μεγαλύτερη αγορά smartphone συσκευών. Σύμφωνα με δηλώσεις δύο κυβερνητικών αξιωματούχων στην εφημερίδα WSJ, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η Apple απέστειλε επιστολή στην ινδική κυβέρνηση, στην οποία εξέφραζε τα σχέδιά της και τις οικονομικές πρωτοβουλίες που εξετάζει να αναλάβει και συγκάλεσε μια συνάντηση με αξιωματούχους του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, για να συζητήσουν πάνω στο θέμα.

    apple

    Η Ινδία είναι, αυτή τη στιγμή, η τρίτη μεγαλύτερη αγορά κατασκευής smartphones πίσω από την Κίνα και τις ΗΠΑ, με την Gartner να προβλέπει ότι η διάθεση smartphone στην αγορά αυτή να εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα 139 εκατομμύρια μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των συσκευών θα τρέχουν Android και θα κοστίζουν λιγότερο από 150 δολάρια, σύμφωνα με τη γνωστή εταιρεία ερευνών. Αυτή τη στιγμή, τα iPhone αντιπροσωπεύουν λίγο κάτω από το 5% των πωλήσεων smartphone συσκευών της Ινδίας.

    Η Apple επενδύει συνεχώς όλο και περισσότερο στην αγορά της Νότιας Ασίας, αλλά η τοπική κατασκευή smartphone στη χώρα αυτή φαντάζει ως το επόμενο λογικό βήμα που η εταιρεία καλείται να κάνει προκειμένου να αυξήσει την παρουσία της στη ραγδαία αυτή αναπτυσσόμενη αγορά. Επιπλέον, η Apple θα μπορέσει να δημιουργήσει και τα δικά της καταστήματα λιανικής πώλησης, καθώς οι ξένες εταιρείες που επιθυμούν να ανοίξουν κάποιο κατάστημα εκεί, πρέπει να προμηθεύονται το 30% των υλικών από εκείνη τη χώρα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles