20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Θα επεκτείνει τις υπηρεσίες χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους με χρήση drones

    Η Apple φαίνεται ότι εξετάζει συνεχώς τρόπους να βελτιώσει την εφαρμογή Apple Maps που είναι διαθέσιμη σε όλους τους iOS χρήστες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους, μέσα στο 2017. Τέτοιοι χώροι είναι τα αεροδρόμια και μουσεία, ενώ λέγεται ότι εργάζεται πάνω σε ποικίλα χαρακτηριστικά, τα οποία θα βελτιώσουν συνολικά την πλοήγηση.

    Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι, για να επεκταθούν οι υπηρεσίες χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους, η Apple θα χρησιμοποιήσει ορισμένα drones για τη συλλογή των απαραίτητων εικόνων και πληροφοριών. Τα drones θα είναι σε θέση να αναλύσουν σήματα δρόμων, να παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων και να επιτελούν ένα πλήθος διεργασιών που θα βοηθήσουν την εταιρεία στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Η Apple ήδη διαθέτει μια ομάδα οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με κάμερες, τα οποία κυκλοφορούν συνεχώς και λαμβάνουν φωτογραφίες χώρων.

    apple-maps

    Τα αυτοκίνητα όμως θέτουν πολλούς περιορισμούς. Αντίθετα με τα drones, η Apple μπορεί να ξεπεράσει συγκεκριμένα προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, συνωστισμός πεζών. Το Bloomberg αναφέρει επιπροσθέτως ότι τα drones θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την πρόοδο των εργασιών στους δρόμους και να ενημερώνει την εφαρμογή Apple Maps με τις κατάλληλες πληροφορίες. Η FAA έδωσε την έγκριση που απαιτούνταν στην Apple για την πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον Μάρτιο του 2016. Ωστόσο, μένουν πολλά ανοιχτά θέματα ως προς την αδειοδότηση που θα πρέπει να λάβει από τις ρυθμιστικές αρχές, που θα καθορίζει τους χώρους και τα σημεία που αυτά θα μπορούν να πετούν.

    Οι φήμες για την επέκταση της υπηρεσίας χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους, φημολογούνταν εδώ και αρκετά χρόνια. Η Google ήδη προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία, με το Bloomberg να αναφέρει ότι στόχος της Apple είναι να αποτυπωθούν αξιοθέατα, μουσεία και αεροδρόμια. Ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω του iPhone του στις πληροφορίες που χρειάζεται για να φθάσει στον προορισμό του μέσα στο εκάστοτε κτίριο.

    Πριν από λίγους μήνες, υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple, ο Eddy Cue, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι υπηρεσίες χαρτών αποτελούν μια μεγάλη και ακριβή επένδυση με μικρά ως και απειροελάχιστα έσοδα. Το ίδιο και τα ημιαυτόνομα drones, γεγονός είναι όμως ότι έχει την κεφαλαιακή επάρκεια για να τα αποκτήσει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles