13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Τι απαντά στις φήμες ότι μείωσε την ακρίβεια του FaceID για να επιταχύνει την παραγωγή του iPhone X

    Πολλές ήταν οι φήμες των τελευταίων μηνών ότι η Apple αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα στην επάρκεια των υλικών για την κατασκευή του iPhone X. Το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στους αισθητήρες 3D που βρίσκονται στο εσωτερικό της TrueDepth κάμερας και στην τεχνολογία Face ID. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple ξεπέρασε αυτά τα προβλήματα λέγοντας στους προμηθευτές να μειώσουν την ακρίβεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να κάνουν πιο εύκολη την παραγωγή του iPhone X.

    apple-faceid

    Το επίκεντρο των προβλημάτων αποτελούσε ο ιδιαίτερα πολύπλοκος αισθητήρας 3D, ο οποίος αποτελείται από τρία μέρη (dot projector, flood illuminator και υπέρυθρη κάμερα). Ιδιαίτερα με το dot projector, το τηλέφωνο αποφασίζει αν θα ξεκλειδώσει την Home screen ή όχι. Συγκεκριμένα, η Apple αντιμετώπιζε δυσκολίες στην κατασκευή των εύθραυστων modules που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του λεγόμενου dot projector. Η ευκολία στη θραύση που παρουσίαζαν αυτά τα υλικά, είχαν φέρει σε δύσκολη θέση την LG Innotek και την Sharp, δυο από τους κύριους προμηθευτές της Apple. Σύμφωνα με μια πηγή, μόνο ένα ποσοστό του 20% των dot projectors που είχαν δημιουργήσει οι δυο εταιρείες, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Οι προμηθευτές επιβράδυναν την παραγωγή για να αποφευχθούν φαινόμενα θραύσης, ενώ μείωσαν και τα απαιτητά επίπεδα ακρίβειας, μια απόφαση στην οποία πρωτοστάτησε η Apple.

    Η Apple απάντησε στις αναφορές του Bloomberg, αναφέροντας ότι η ποιότητα του Face ID δεν έχει αλλάξει. Συγκεκριμένα η απάντηση του εκπροσώπου της ήταν η ακόλουθη:

    “Ο ενθουσιασμός των πελατών μας για το iPhone X και το Face ID είναι απίστευτος και δεν μπορούμε να περιμένουμε να το πάρουν τα χέρια τους από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Το Face ID είναι ένα ισχυρό και ασφαλές σύστημα ελέγχου ταυτότητας που είναι απίστευτα εύκολο και διαισθητικό στη χρήση…Η ποιότητα και η ακρίβεια του Face ID δεν έχουν αλλάξει. Η πιθανότητα ενός τυχαίου ατόμου να ξεκλειδώσει το iPhone σας μέσω Face ID εξακολουθεί να είναι 1 προς 1 εκατομμύριο… Ο ισχυρισμός του Bloomberg ότι η Apple έχει μειώσει την ακρίβεια για το Face ID είναι εντελώς ψευδής και αναμένουμε ότι το Face ID θα είναι το νέο χρυσό πρότυπο για τον έλεγχο ταυτότητας προσώπου”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles