17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple ένα βήμα πριν τη μεγαλύτερη εξαγορά της. Θέλει να αποκτήσει τη Beats έναντι 3.2 δισ. δολαρίων

    Report των Financial Times (που επιβεβαιώνεται και από πολλές άλλες πηγές, όπως το Bloomberg ή η Wall Street Journal) θέλει την Apple να είναι έτοιμη να εξαγοράσει την Beats έναντι 3.2 δισ. δολαρίων. Το deal φαίνεται πως θα περιλαμβάνει τόσο το τμήμα της εταιρείας που παράγει ηχεία και ακουστικά όσο και τη συνδρομητική υπηρεσία Beats Music. Η εξαγορά, αν πραγματοποιηθεί, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Apple, με τις δύο εταιρείες να μην σχολιάζουν προς το παρόν το ζήτημα.

    beats

    Να σημειώσουμε ότι η Apple διαθέτει εδώ και καιρό τα προϊόντα της Beats στα καταστήματά της, παρ’ όλα αυτά στο κομμάτι των music services οι δύο εταιρείες είναι κατά κάποιο τρόπο… ανταγωνιστικές.

    Η Beats ιδρύθηκε το 2008 από τον μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας, Jimmy Iovine, και τον rapper Dr Dre, ενώ, στο παρελθόν, έχει υπάρξει συνεργάτης… ανταγωνιστών της Apple, όπως της HTC, η συνεργασία της με την οποία ξεκίνησε το 2011 και έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Εν αναμονή των εξελίξεων, να σημειώσουμε ότι η μεγαλύτερη εξαγορά του Cupertino έως τώρα αφορούσε την NeΧΤ, εταιρεία του Steve Jobs, το 1997, έναντι 404 εκατ. δολαρίων, εξαγορά που σηματοδότησε την επιστροφή του cofounder της Apple στην εταιρεία που δημιούργησε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles