15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η AI δημιούργησε το Apple Car! Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

    Μετά από μια δεκαετία φημών και υποθέσεων, το Apple Car είναι… νεκρό. Την περασμένη εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι το project εκατομμυρίων της εταιρείας έχει τελικά εγκαταλειφθεί, αφού η Apple αποφάσισε να ρίξει όλο της το βάρος στην τεχνητή νοημοσύνη. Είναι γεγονός ότι τα δημοσιεύματα για το ηλεκτρικό όχημα της αμερικάνικης εταιρείας δεν φάνηκαν ποτέ πραγματικά, αλλά τώρα έχουμε νέες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο -που δεν υπήρξε ποτέ- χάρη σε ένα άρθρο από τον Mark Gurman του Bloomberg.

    Οι πληροφορίες για το Apple Car

    Δημιουργήθηκε με ΑΙ

    Η ιστορία περιλαμβάνει πολλές εκπληκτικές λεπτομέρειες για τα σχέδια διάφορων executives της Apple για το αυτοκίνητο, αναλύοντας γιατί το project απέτυχε τελικά. Αυτό που αξίζει να σταθούμε είναι οι περιγραφές του για το πώς αναμενόταν να φαίνεται το όχημα.

    Δημιουργήθηκε με ΑΙ

    Τα μεγάλα “κεφάλια” της Apple ήταν ανέκαθεν αποφασισμένα ότι το αυτόνομο “microbus” δεν έπρεπε να περιλαμβάνει τιμόνι ή πεντάλ. Θα είχε “καθίσματα σαν ιδιωτικό αεροπλάνο”, πλευρές με καμπύλες και γυάλινη οροφή. Ο διάσημος σχεδιαστής της Apple Jony Ive θεώρησε ότι το εσωτερικό θα έπρεπε να είναι “καλυμμένο με ανοξείδωτο ατσάλι, ξύλο και λευκό ύφασμα” και ότι θα έπρεπε να υπάρχει μόνο ένα χρώμα: το λευκό.

    Δημιουργήθηκε με ΑΙ

    Είναι σχεδόν απίθανο να δούμε πραγματικές εικόνες από το Apple Car. Ωστόσο, το Engadget χρησιμοποίησε τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και κατάφερε να μας παρουσιάσει μερικές εικόνες που απεικονίζουν το project.

    Δημιουργήθηκε με ΑΙ

    Σημειώνεται ότι η απόφαση της Apple να εγκαταλείψει το “όνειρο” του ηλεκτρικού οχήματος, γνωστό εσωτερικά ως “Project Titan”, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί γιγαντικές όταν πρόκειται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, πόσο μάλλον ενός πλήρως αυτόνομου. Μπορούμε να σκεφτούμε, βέβαια, έναν τεχνολογικό γίγαντα που κατάφερε να εισέλθει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων – και φαίνεται να τα πηγαίνει καλά.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Έφτασε το iOS 17.4 με “κοσμοϊστορικές” αλλαγές για την Ευρώπη

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles