21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H Apple ετοιμάζει αλλαγές σε iOS και OS X;

    Κάτι τέτοιο «μυρίζονται» οι αναλυτές. Μέχρι στιγμής δεν ήταν σε θέση να το πουν με λέξεις, αλλά η έξοδος του Scott Forrestal και η «αναβάθμιση» του Sir Jonathan Ive ως τον άνθρωπο στον οποίο θα αναφέρονται οι developers των λειτουργικών, σήμανε την πρώτη μεγάλη αλλαγή. Η δεύτερη αλλαγή που έχει κινητοποιήσει τους αναλυτές να πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει πολύ σύντομα, είναι οι νέες αγγελίες εργασίας που έχει αναρτήσει η Apple από την 1η Φεβρουαρίου.

    Δεν αναζητάς Senior Software Engineers γιατί απλά σου έφυγε ένας και θέλεις να τον αντικαταστήσεις. Ειδικά στη σουίτα iLife. Η αγγελία αναφέρει πως «αναζητάμε ενθουσιώδεις μηχανικούς που θα μας βοηθήσουν να ξανά-φανταστούμε πώς θα πρέπει να φτιάχνονται τα user interfaces”.

    Επίσης η Apple αναζητά ανθρώπους που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη του Siri , με σκοπό να αναβαθμιστεί η ψηφιακή βοηθός, να αποκτήσει «χαρακτήρα» και να δίνει καλύτερες και πιο προσωποποιημένες απαντήσεις.

    Πέρα όμως, από τις προσλήψεις, οι αναλυτές σημειώνουν με περισσότερο ενδιαφέρον όσο περνάει ο καιρός, την τοποθέτηση του πρώην Mr Mac Craig Federighi, ως υπεύθυνου και για τα δύο λειτουργικά, για κινητούς και σταθερούς υπολογιστές. Οι ίδιοι αναλυτές πιστεύουν όσο περνάει ο καιρός πως ίσως έχει βάση η συζήτηση για την ενοποίηση των λειτουργικών, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η Microsoft.

    Σίγουρα μία «ανανέωση» χρειάζεται στα λειτουργικά της Apple, για να δώσουν αυτό το «κάτι» που αναζητούν οι πελάτες της αλλά και οι επενδυτές της. Επίσης, ο κόσμος των συσκευών αλλάζει και αυτή τη φορά, δεν τον αλλάζει η Apple. Την πρόλαβε κάποιος άλλος. Εσείς όμως τι πιστεύετε; Θα αλλάξει πραγματικά η Apple; Ήρθε ο καιρός; Ή απλά ανανεώνει το  προσωπικό της;

    Πηγή: Wired

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles