18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Tολμηρά σχέδια για το μέλλον! Φήμες την θέλουν να ετοιμάζει Silicon-based chip 40 πυρήνων!

    Ύστερά από το λανσάρισμα του πρώτου M1 chipset, η Apple δεν πρόκειται να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του «δικού» της homemade chip της. Άλλωστε όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, το M1 λειτούργησε ως την καλύτερη δικαιολογία για να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο με τους επεξεργαστές της Intel και την εξάρτηση των συστημάτων από αυτούς. Και μπορεί το M1 να τα πήγε εξαιρετικά στον τομέα του performance και της ενεργειακής διαχείρισης, όμως όπως ακούγεται οι διάδοχοι του πρόκειται να παίξουν πολύ μεγαλύτερη μπάλα!

    Συγκεκριμένα, εάν έχει βάση το report του Bloomberg, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από την ίδια την εταιρεία, η Apple έχει στα σκαριά ένα νέο Mac Pro, όπως επίσης και μία πιο high-end έκδοση του Mac Mini. Ειδικότερα, το «κτήνος» Mac Pro  πάνω στο οποίο δουλεύει το team της Apple θα βγει σε δύο εκδόσεις, μία με chip 20 πυρήνων και μία με silicon chipset 40 πυρήνων (!), ενώ η GPU που θα το συνοδεύει θα έρθει με 64 ή 128 core. Σε αυτή τη φάση τα δύο chipsets φέρουν την κωδική ονομασία: 2C-Die & 4C-Die και είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν το μαγνήτη τους λάτρεις του πολύ υψηλού performance. Σε ότι έχει να κάνει με το Mac Mini, η εν λόγω φημολογούμενη πρόταση πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό upgrade σε σύγκριση με το ήδη υπάρχων μοντέλο. Συγκεκριμένα, φημολογείται ότι θα διαθέτει CPU 10 πυρήνων και GPU με 32 ή 64 cores, ενώ θα υποστηρίζει και 64GB RAM. Φυσικά, τα παραπάνω projects βρίσκονται σε πολύ αρχικά στάδια σχεδιασμού και πολύ δύσκολα θα έχομε κάτι επίσημο για την ύπαρξη τους πριν από το 2022.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles