20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    H Apple σας παρακολουθεί… πάλι. Δείτε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

    Μία νέα αναφορά που δημοσιεύεται στο Business Insider έρχεται να ξεσηκώσει όλους εκείνους που είναι ευαίσθητοι με την ιδιωτικότητά τους. Ένα από τα νέα πράγματα που εισήγαγε η Apple με την αναβάθμιση του λειτουργικού της στην έκδοση iOS 6 είναι το IFA (Identifier for Advertisers). To identifier αυτό είναι ένας ανώνυμος, τυχαίος αριθμός που αποδίδεται στον χρήστη και τη συσκευή του.

    Ο αριθμός IFA είναι μία μέθοδος που φτιάχτηκε για να χρησιμοποιείται από διαφημιστές, για να βλέπουν αν εσείς, ως χρήστης, βλέπετε τις διαφημίσεις τους. Η Apple έδωσε αυτή τη δυνατότητα στους διαφημιστές, γιατί στο iOS 6, δεν έδινε πια την δυνατότητα σε κατασκευαστές εφαρμογών και διαφημιστές να χρησιμοποιούν το UDID για να παρακολουθούν την δραστηριότητά σας, πράγμα που είναι καλό.

    Φανταστείτε πως μέχρι τώρα, ένας κατασκευαστής εφαρμογής, είχε πρόσβαση στο UDID σας, προκειμένου να βλέπει την δραστηριότητά σας σχετικά με την ανταπόκρισή σας στις διαφημίσεις. Αυτό σήμαινε πως, δυνητικά, είχε πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία σας.

    To Identifier είναι ένας αριθμός που δεν σχετίζεται με την «ταυτότητά σας» για την Apple, άρα ο κατασκευαστής της εφαρμογής δεν έχει δυνητικά πρόσβαση στην ταυτότητά σας, αλλά εξακολουθεί να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, όσον αφορά το browsing ή τις αγορές σας.

    No big deal, θα πείτε. Ίσως. Το θέμα είναι πως η χρήση του IFA είναι ενεργοποιημένη by default στο iOS 6 και παραδόξως, την λειτουργία του δεν τη διαχειρίζεστε από τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, αλλά από τις γενικές.

    Που σημαίνει: εφόσον θέλετε να απενεργοποιήσετε το IFA, θα πρέπει να πάτε στις «Settings/Ρυθμίσεις» σας, μετά στο «About/Πληροφορίες» και μετά στο «Advertising/Διαφήμιση». Εκεί, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το “Limit Ad tracking/Περιορισμός της παρακολούθησης”.

    Μπορείτε να διαβάσετε μία αρκετά κατατοπιστική αναφορά στο IFA, από την εταιρεία Analytics Apsalar, εδώ.

    Πηγές: Apsalar, Business Insider, Gizmodo

    Υ.Γ. Ευχαριστούμε την Κορίνα για την σωστή επισήμανση των οδηγιών στα Ελληνικά :)

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles