20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Apple: βάζει τέρμα στον βραχνά των passwords με την τεχνολογία Passkeys

    Στην υλοποίηση της εξαγγελίας που έκανε στο περσινό συνέδριο WWDC 2020, ότι οι χρήστες των συσκευών Apple θα μπορούν στο μέλλον να πραγματοποιούν sign-in σε ιστοσελίδες που επισκέπτονται από τον Safari browser μέσω των Face ID και Touch ID, χωρίς τον βραχνά.. του password, προχώρησε η Apple.

    Έτσι, στο φετινό WWDC 2021, η εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας την τεχνολογία Passkeys. Η λειτουργία του Passkeys είναι απλή. Όταν οι χρήστες που επισκέπτονται μια ιστοσελίδα που υποστηρίζει την συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούν να επιλέγουν  το username που επιθυμούν και στη συνέχεια θα εγγράφονται με το Face ID ή το Touch ID αντί να δημιουργούν password. Σε πρώτο στάδιο η νέα αυτή τεχνολογία θα υποστηρίζεται από συσκευές iPhone, iPad και Mac ενώ αναμένεται να τη δούμε σε preview έκδοση πριν το τέλος του 2021.

    Να σημειωθεί ότι το Passkeys βασίζεται στο πρωτόκολλο WebAuthn της FIDO (Fast IDentity Online) Alliance, στην οποία συμμετέχει η Apple από πέρυσι, και θα αποτελέσει μέρος του iCloud Keychain. Όπως μπορείτε να δείτε και στον πιο κάτω πίνακα, το Passkeys αποτελεί την πλέον αποδοτική μέθοδο πιστοποίησης που παρέχει ιδανική προστασία στον χρήστη σε σχέση με τις επιθέσεις phishing.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles