21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    To σώμα των ενόρκων στη δίκη Apple – Samsung έγραψε το τέλος της καινοτομίας στην τεχνολογία;

    Ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδος και το δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες που φιλοξενούσε εδώ και 3 εβδομάδες την δίκη μεταξύ Apple και Samsung είναι αφύσικα γεμάτο για Παρασκευή βράδυ εκεί. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς οι ένορκοι που συμμετέχουν στη διαδικασία ενημέρωσαν πως έφτασαν να πάρουν απόφαση για όλα τα ερωτήματα.

    Στην διαδοχική ανάγνωση των ερωτημάτων πάνω στα οποία κλήθηκαν να αποφανθούν, ξετυλίχθηκαν όλα: τα μοντέλα, οι διεκδικήσεις, οι πατέντες, οι εξαιρέσεις. Η Apple δικαιώνεται πανηγυρικά και αυτό είναι περισσότερο ορατό, στο εντυπωσιακό ποσό των ζημιών που θεωρούν οι ένορκοι ότι υπέστη η Apple από την δραστηριότητα της Samsung: 1,051,855,000 δολάρια!

    Όχι, το μήλο δεν δικαιώθηκε σε όλες τις διεκδικήσεις του. Αλλά η νομική ομάδα της εταιρείας μπορεί να έχει την ικανοποίηση ότι η Παρασκευή αυτή, είναι μία καλή μέρα.. Για εκείνους.

    Για όλους εμάς, η συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά και η διαδικασία της εκδίκασης των υποθέσεων μεταξύ των δύο κολοσσών της τεχνολογίας, μας δημιουργούν ανάμεικτα αισθήματα. Από την μία, το πνευματικό δημιούργημα μίας εταιρείας, είναι ιδιοκτησία της και όποια άλλη εταιρεία το χρησιμοποιήσει, οφείλει να το αναγνωρίσει το ελάχιστο, αλλά και να πληρώσει γι αυτό.

    Αλλά σε περιπτώσεις τεχνολογιών που είναι πια «δεδομένες» στις συσκευές μας, είτε μιλάμε για λογισμικό, είτε για εξωτερικό σχεδιασμό, μπορεί να ακολουθηθεί η λογική «αν δεν μπορείς να βγάλεις κάτι ολοκληρωτικά καινούριο, μην βγάλεις τίποτα»; Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε στις ΗΠΑ με αυτή τη δίκη, σημαίνει πως θα ακολουθήσουν κι άλλες μέγα-δίκες του είδους.

    Κι αν το 1 δις 51 εκατομμύρια και 855000 δολάρια που καλείται να πληρώσει η Samsung στην Apple, για όσες συσκευές έκριναν οι ένορκοι ότι ζημίωσαν την Apple, τότε στην δίκη μεταξύ Apple και Motorola, της πρώτης εταιρείας που κατασκεύασε κινητά τηλέφωνα, θα γίνει λουτρό αίματος.

    Δείτε το εξαίρετο liveblogging που πραγματοποίησαν στο The Verge, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης των ενόρκων.

     

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles