24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Apple Watch: Έρευνα δείχνει ότι έχει τον πιο ακριβή μετρητή καρδιακών παλμών

    Ερευνητές του νοσοκομείου Cleveland Clinic θέλησαν να διαπιστώσουν πόσο ακριβή είναι στις μετρήσεις τους τέσσερα δημοφιλή wearables gadgets. Συγκεκριμένα, θέλησαν να διαπιστώσουν την ακρίβειά τους στη μέτρηση των καρδιακών παλμών. Ειδικότερα, πέρασαν πενήντα υγιείς ενήλικες από ηλεκτροκαρδιογράφημα και συνέκριναν τα αποτελέσματα, με τα αντίστοιχα που έλαβαν από τα Fitbit Charge HR, Apple Watch, Mio Alpha και Basis Peak. Οι ερευνητές τοποθέτησαν και ειδικό μηχανισμό στο στήθος για να μετρήσουν τους παλμούς και διεξήγαγαν την έρευνα σε διαφορετικές συνθήκες, σε κατάσταση ανάπαυσης, κατά τη διάρκεια περιπάτου και σε χαλαρό τρέξιμο.

    apple-watch

    Η μέτρηση από το στήθος του ατόμου ήταν η πιο ακριβής παρουσιάζοντας ακρίβεια με το καρδιογράφημα κατά 99%. Εδώ να σημειωθεί ότι και οι δυο αυτές τεχνολογίες μετρούν την ηλεκτρική δραστηριότητα που προέρχεται από την καρδιά του ατόμου. Ακολουθεί το Apple Watch, το οποίο παρουσίασε ακρίβεια που έφθανε το 90%. Ο Dr. Gordon Blackburn, ένας από τους συντάκτες της συγκεκριμένης έρευνας, τονίζει συγκεκριμένα: «Αυτό που διαπιστώσαμε από τις δοκιμές μας είναι ότι καμιά συσκευή δεν παρουσίασε άσχημα αποτελέσματα όσον αφορά την ακρίβεια στη μέτρηση καρδιακών παλμών. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ανάλογα την ένταση της άσκησης στην οποία υποβλήθηκε το άτομο, είδαμε σαφείς διαφοροποιήσεις των αποτελεσμάτων που μας έδιναν τα smartwatches. Μάλιστα, σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα άσκησης, κάποια gadgets μέτρησης καρδιακών παλμών δεν ήταν καθόλου ακριβή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέτρηση των καρδιακών παλμών από τον καρπό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως βολική, αλλά έρχεται με σημαντικά μειονεκτήματα. Θα πρέπει να υπάρχει σωστή επαφή των αισθητήρων με την επιφάνεια του δέρματος του χρήστη, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο κατά τη διάρκεια εντατικής άσκησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles