20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτό είναι το Apple Watch!

    Είναι γεγονός, είναι εδώ και το λένε Apple Watch (και όχι iWatch)! Το νέο έξυπνο ρολόι της Apple μόλις παρουσιάστηκε και είναι χάρμα οφθαλμών!

    apple watch

    Ο Tim Cook το προέβαλλε ως μια fitness/health συσκευή που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα εξαιρετικά ακριβές και παραμετροποιήσιμο ρολόι. Η κατασκευή είναι τετράγωνη αλλά με καμπύλες περιμετρικά και είναι ενδιαφέρον το ότι επιλέχθηκε ένα περιστροφικό πλήκτρο (Digital Crown) που θα μπορεί να κάνει scroll μεταξύ εφαρμογών/menus, zoom in/out και γενικά θα συνεισφέρει σημαντικά στο χειρισμό του. Έτσι, εμφανισιακά τουλάχιστον, συνδυάζεται το smartwatch με το κλασικό σχήμα ενός ρολογιού, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Σε αυτό βοηθά και η δυνατότητα επιλογής από νεανικό, λαστιχένιο λουράκι έως μεταλλικό μπρασελέ με διάφορες επιλογές, ενώ και η κατασκευή του κυρίως σώματος είναι μεταλλική (ανοξείδωτο ατσάλι), με χρήση κρυστάλλου από ζαφείρι φυσικά σε κάποια σημεία και κεραμική επίστρωση.

    apple watch 3

    Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη, με οθόνη 1,5 και 1,65 ιντσών, αλλά και σε εκδόση “Sport”, ενώ θα είναι συμβατό με όλα τα iPhone από το 5 και μετά. Όσο για τις εφαρμογές που θα δέχεται, θα υπάρχει ειδικός τομέας στο App Store γι’αυτές. Πολύ βασικό είναι και το NFC με το οποίο θα μπορείτε να κάνετε ασύρματες πληρωμές και πολλά, πολλά ακόμη, εν καιρώ βέβαια.

    apple watch 2

    Στο πίσω μέρος του Apple Watch υπάρχουν αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για τον “fitness & health” (και όχι μόνο) ρόλο του, έχει γυροσκόπιο και η retina οθόνη του μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ “tap” και “long press”, ενώ στα screenshots φαίνεται η δυνατότητα χρήσης πολλών apps μέσω αυτού, όπως και χαρτών αλλά και της Siri, του βοηθού της Apple που ξέρουμε από το iPhone εδώ και καιρό. Τέλος, το Apple Watch υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, κάτι που μάλλον ήταν αναμενόμενο για ένα ρολόι φτιαγμένο από την Apple, ώστε να αποφευχθούν οι ακαλαίσθητες υποδοχές καλωδίων.

    Με την τιμή του να ξεκινά από τα $349, σίγουρα δεν είναι τρομερά ακριβότερο από άλλα, high-end smartwatches…για κάθε νέα πληροφορία που έχουμε θα σας ενημερώνουμε!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles