13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μπράβο! To Apple Watch σώζει τη ζωή ενός 62χρόνου, γλιτώνοντας τον από καρδιακή προσβολή!

    Οι σύγχρονες mobile τεχνολογίες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, βελτιώνοντας την καθημερινότητα μας, ενώ μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να… σώσουν ζωές! Αν και μπορεί να σας φανεί απίστευτο, όμως ένα Apple Watch έγινε η αιτία όπου ένας 62χρόνος γλίτωσε από βέβαιη καρδιακή προσβολή!

    Apple Watch Heart Monitor 1

    O 62χρόνος Dennis Anselmo έκανε κάποιες βαριές εργασίες στον κήπο του σπιτιού του, όταν σε κάποια στιγμή ζαλίστηκε και θέλησε να κάνει ένα μικρό διάλλειμα για να ξεκουραστεί. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν ένιωσε σα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του και για καλή του τύχη, έριξε μία ματιά στο heart monitor feature που φέρει το Apple Watch του. Τότε, ο ηλικιωμένος άνδρας διαπίστωσε ότι οι καρδιακοί του παλμοί είχαν τετραπλασιαστεί σε σύγκριση με το φυσιολογικό (από 50 χτύπους το λεπτό στους 210), για αυτό και η επόμενη κίνηση του ήταν να καλέσει ένα ασθενοφόρο! O τυχερός (μέσα στην ατυχία του) 62χρονός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι βρισκόταν στα πρόθυρα καρδιακής προσβολής, για αυτό και τον έβαλαν άμεσα στο χειρουργείο με στόχο να ξεμπλοκάρουν τις αρτηρίες του με τη μέθοδο της αγγειοπλαστικής (μπαλονάκι).

    Apple Watch Heart Monitor 3

    Αφού η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ήταν πετυχημένη, οι γιατροί ενημέρωσαν τον 62χρόνο ότι εάν αμελούσε το πρόβλημα, τότε ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα πάθαινε έμφραγμα! Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η λειτουργία heart-rate monitor που έχει το Apple Watch (αλλά και πολλά ακόμη smartwatches) δεν αποτελεί ένα feature για εντυπωσιασμό, αλλά μπορεί τελικά να έχει έναν πραγματικά χρήσιμο σκοπό!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles