21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Apple Watch Series 8: H νέα γενιά του απόλυτου smartwatch είναι εδώ με αισθητήρα θερμοκρασίας και Crash Detection!

    Ύστερα από ένα όργιο φημών που κράτησαν για μήνες, η Apple στο πλαίσιο του Far Out event μας αποκάλυψε τη νέα γενιά του πιο πετυχημένου smartwatch της αγοράς. Η σειρά Apple Watch 8 πραγματοποιεί ένα σημαντικό τεχνολογικό άλμα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, προσθέτοντας νέας καινοτόμα features που έχουν ως στόχο να καταστήσουν τη σχέση μας με τα wearables ακόμη πιο συναρπαστική και αποδοτική.

    Ξεκινώντας πρώτα από τον εξωτερικό σχεδιασμό, το Apple Watch Series 8 προσφέρει το ίδιο μέγεθος οθόνης σε σύγκριση με το Apple Watch 7 στα 41mm και 45mm, ενώ φυσικά δεν απουσιάζει και το χαρακτηριστικό always-on display. Εκεί που η Apple προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά είναι στους sensors που συντροφεύουν το νέο ρολόι, προσθέτοντας δύο αισθητήρες θερμοκρασίας (έναν στο κάτω μέρος και έναν στην οθόνη), οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των αλλαγών θερμοκρασίας έως και κατά 0,1 βαθμούς Κελσίου (με δυνατότητα μάλιστα ελέγχου της θερμοκρασίας σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα). Επιπρόσθετα, οι δύο αυτοί σένσορες έχουν την ικανότητα να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του σώματός σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και μπορεί να δώσει πληροφορίες για τον την έμμηνο ρύση των γυναικών (δύναται να στέλνει ειδοποιήσεις για πιθανές αποκλίσεις του κύκλου τους). 

    Παράλληλα, το Apple Watch 8 όταν οδηγάτε μπορεί πλέον να σας ενημερώσει για το εάν επίκειται μια σύγκρουση με ένα όχημα, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει κάποιο ατύχημα. Το εν λόγω feature που ονομάζεται “crash detection” κάνει χρήση των δύο επιταχυνσιόμετρων του ρολογιού και σε συνδυασμό με άλλους γυροσκοπικούς αισθητήρες μπορεί να καταλάβει εάν εσείς έχετε εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα. Σε περίπτωση που το Apple Watch αντιληφθεί ότι κινδυνεύετε τότε αυτόματα στέλνει SOS σήμα κινδύνου και καλεί άμεσα για βοήθεια. Παράλληλα, το Apple Watch Series 8 διαθέτει βελτιωμένη αυτονομία, προσφέροντας 18 ώρες χωρίς φόρτιση (και υπό καθεστώς full λειτουργίας), ενώ παράλληλα συνοδεύεται από ένα Low Power Mode, το οποίο εξασφαλίζει 36 ώρες ζωής. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η νέα γενιά του Apple Watch υποστηρίζει International Roaming.

    Σύμφωνα με τα όσα μας αποκάλυψε η Apple, το νέο Apple Watch Series 8 θα διατίθεται σε 4 διαφορετικές χρωματικές επιλογές (Lunar, Astronomy, Metropolitan και Modular και θα έρθει με δύο φινιρίσματα από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι. To Apple Watch Series 8 αναμένεται να εκμεταλλευθεί τα πλεονεκτήματα του WatchOS 9 update, πράγμα που σημαίνει ότι θα δούμε πλήθος από «φρέσκα» Watch Faces, ένα επανασχεδιασμένο Workout App, αλλά και ένα updated Medication app.

    Όπως έγινε γνωστό, για το μοντέλο μόνο με δέκτη GPS η τιμή ξεκινά στις $399, ενώ τα μοντέλα με πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ξεκινούν από $499. Θα είναι διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles