18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Προβλήματα κατά τη λειτουργία του Apple Watch σε… καρπούς με τατουάζ!

    Κάθε νέο προϊόν της Apple συνοδεύεται τελευταία από το… “σκανδαλάκι” του και το Apple Watch δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

    tattoo-gate-apple-watch

    Το όνομα αυτού λοιπόν “tattoo-gate” (!), καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στη χρήση του έξυπνου ρολογιού σε καρπούς με τατουάζ. Το Cult of Mac ανακάλυψε μία σχετική δημοσίευση στο Reddit, η οποία σημειώνει ότι το Apple Watch δεν μπορεί να ανιχνεύσει τον καρπό του χρήστη του που έχει τατουάζ σε εκείνο το σημείο, έτσι δεν τον ενημερώνει για ειδοποιήσεις της συσκευής.

    Η εξήγηση που δίνουν κάποιοι είναι ότι η Apple βασίζει την ανίχνευση καρπού από το Apple Watch σε μία μέθοδο που ονομάζεται “φωτοπληθυσμογραφία”, με τη βοήθεια ενός αισθητήρα που ανιχνεύει ένα συνδυασμό ορατού και υπέρυθρου φωτός στο δέρμα σας και, όπως φαίνεται, “μπερδεύεται” από την παρουσία του μελανιού από το τατουάζ στον καρπό σας.

    Ο χρήστης του Reddit, πάντως, που αντιμετώπισε το πρόβλημα σημειώνει ότι το ρολόι δεν είχε πρόβλημα να μετρήσει τους καρδιακούς παλμούς του, ενώ, όταν μετακίνησε το ρολόι σε περιοχή που δεν είχε τατουάζ, λειτουργούσε κανονικά. Επιπλέον, καθώς το ρολόι διαθέτει δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας ανίχνευσης καρπού, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και με αυτό τον τρόπο.

    Προς το παρόν, δεν έχουμε επίσημη τοποθέτηση της Apple για το… “tattoo-gate”, αναμένουμε ωστόσο τα σχόλια της εταιρείας καθώς ήδη έχει ερωτηθεί από αμερικανικά μέσα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles