14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τι θα ανακοινώσει η Apple στο WWDC 2014;

    Πρεμιέρα σήμερα στο San Francisco για το “event της χρονιάς” για την εταιρεία του Cupertino. To WWDC 2014, το συνέδριο των προγραμματιστών της Apple, ανοίγει τις πύλες του, με όσους έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το “μαγικό χαρτάκι” να είναι έτοιμοι να απολαύσουν τις τελευταίες ανακοινώσεις της αμερικανικής εταιρείας σε διάφορους τομείς. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι περιμένουμε (και τι δεν περιμένουμε) σήμερα από την Apple. Το αν θα επαληθευτούν οι προβλέψεις σε όλους τους τομείς θα το μάθουμε το βράδυ!

    wwdc-2014

    iOS 8

    Θα είναι μάλλον η σημαντικότερη ανακοίνωση του WWDC 2014, αν κρίνουμε και από το μεγάλο banner με το 8 που κυριαρχεί στο Moscone Center ήδη. Η νέα έκδοση του mobile λειτουργικού της Apple αναμένεται να πατήσει πάνω στο “ριζοσπαστικά” ανανεωμένο iOS 7, με μία σειρά από νέες δυνατότητες. Από τις διαρροές κρίνουμε ότι ανάμεσα σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται το Healthbook, μία εφαρμογή με έμφαση στην υγεία και τη φυσική κατάσταση, καθώς και άλλες αλλαγές που θα ανανεώσουν τη σχέση των fans της εταιρείας με τις συσκευές τους.

    WWDC-2014-ios8

    Λειτουργίες για το έξυπνο σπίτι

    Πρόσφατα διαβάσαμε τις φήμες που θέλουν το iPhone να αποκτά χαρακτηριστικά για τη διαχείριση λειτουργιών του “έξυπνου σπιτιού” σας. Έτσι, το νέο λογισμικό ίσως φέρει τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, με το μέλλον να μας επιφυλάσσει ακόμη περισσότερα στη συνεργασία Smart Home και iOS.

    OS X 10.10

    Νέα version και για το λειτουργικό για Mac αναμένεται στο WWDC 2014 με ανανεωμένο στιλ, “έμπνευση” από το iOS 7 και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το mobile OS της Apple.

    WWDC-2014-os-x

    Siri

    Ανανεώσεις αναμένονται και στο φωνητικό βοηθό της Apple. Χωρίς να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες, οι φήμες μιλάνε για συνεργασία με τη Shazam που θα προσφέρει δυνατότητες φωνητικής αναγνώρισης μουσικών κομματιών μέσω Siri αλλά και για την περίπτωση το Siri να “κατακτήσει” και το OS X.

    Apple Maps

    Μετά το “φιάσκο” του 2012 φανταζόμαστε πως κάποια στιγμή θα έρθει μία μεγάλη αναβάθμιση για τους χάρτες, με αφορμή και την ανακοίνωση του iOS 8. Ίσως, ωστόσο, αυτή τη φορά η εταιρεία δε βιαστεί και τόσο να τους διαθέσει, για να μην ξαναπάθει τα ίδια, ενώ οι φήμες μιλάνε για ένα ανανεωμένο σύστημα οδηγιών κατεύθυνσης αξιοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    MacBooks

    Οι πληροφορίες θέλουν την Apple να εργάζεται πάνω σε ένα πιο λεπτό MacBook Air με 12ιντση οθόνη Retina, δεν γνωρίζουμε ωστόσο αν η ανακοίνωσή του θα γίνει στο πλαίσιο του WWDC 2014.

    iWatch

    Το πλέον πολυαναμενόμενο προϊόν της Apple εδώ και πάρα πολύ καιρό θα αποτελέσει την έκφραση της άποψής της για μία άκρως ανερχόμενη κατηγορία, αυτή των smartwatches. Δύσκολο να το δούμε σήμερα, ελπίζουμε ωστόσο ότι θα λάβουμε έστω ένα hint από αυτό και θα κάνει επιτέλους την εμφάνισή του μέσα στο 2014.

    iPhone 6

    Και ο μεγάλος “απών” του σημερινού event. Μπορεί οι φήμες που καλλιεργήθηκαν για την παρουσία του να αποδείχθηκαν ψεύτικες, έτσι κι αλλιώς, ωστόσο, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι το iPhone 6 θα το δούμε προς το Σεπτέμβριο. Με τη μεγαλύτερη οθόνη των 4,7 ιντσών να “κλειδώνει” και ανανεωμένα χαρακτηριστικά, το νέο iPhone θα μας απασχολήσει σήμερα μόνο βλέποντας το software που θα ενσωματώνει, δηλαδή το iOS 8.

    Τι άλλο θα μπορούσαμε να δούμε σήμερα; Όσον αφορά τα iPads, η πιο σημαντική ανανέωση ίσως αφορά την υποστήριξη από το iOS split-screen για τα iPad που θα μπορεί να εμφανίζει δύο εφαρμογές side-by-side, ενώ όσον αφορά νέα tablets, μάλλον δεν είναι η ώρα για να δούμε τις ανανεώσεις τους. Στο κομμάτι της Apple TV ίσως δούμε κάποιες κι εκεί κάποιες software ανανεώσεις, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για το αν η Apple θα κάνει κάποια ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη εξαγορά της Beats. Υπομονή έως τις 8 το βράδυ για να έρθει η ώρα των ανακοινώσεων στο WWDC 2014.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles