19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος»: Ένα ψηφιακό ταξίδι στο παρελθόν

    Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η οποία είναι γνωστή σε όλη την υφήλιο. Για αιώνες αποτέλεσαν ένα λαό, που έδωσε τα «φώτα» του στην ανθρωπότητα είτε με τη γέννηση της Δημοκρατίας και του θεάτρου είτε με την καλλιέργεια των γραμμάτων και των επιστημών.

    Η Αρχαία Ολυμπία πριν από 2.000 χρόνια

    Τα αρχαία μνημεία που κοσμούν τη χώρα είναι αναρίθμητα. Όμως κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για το μεγαλείο τους. Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Ολυμπίας είναι σίγουρα ένα από αυτά. Μια επίσκεψη στην τοποθεσία, όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος. Πλέον όμως έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μνημείο με έναν διαφορετικό τρόπο, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας ζωντανεύει ψηφιακά, όπως ακριβώς ήταν πριν από 2.000 χρόνια.

    Το νέο project «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» αποτελεί μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και της Microsoft στο πλαίσιο του προγράμματος «AI for Cultural Heritage».

    Πρόκειται για ένα συναρπαστικό «ταξίδι στο παρελθόν». Με επιστημονική εγκυρότητα και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια αποδόθηκαν, μέσω ψηφιακών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας, συνολικά 27 μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, στην αρχική τους μορφή, επιτρέποντας στον επισκέπτη να γνωρίσει εκ νέου ένα από τα εμβληματικότερα σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού. Η Αρχαία Ολυμπία καθίσταται προσβάσιμη σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, με αποτέλεσμα την ανάδειξη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος»: Πέτυχε την πρώτη αλληλεπίδραση μέσω λέιζερ με το δορυφόρο Alphasat

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles