21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου: Συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της ECASEC

    Στην 33η Συνάντηση της Ομάδας ECASEC (European Competent Authorities for Secure Electronic Communications), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, συμμετείχε η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου. Η συγκεκριμένη συνάντηση κάλυψε θέματα περιστατικών ασφάλειας που καταγράφηκαν το 2020 ενώ στο επίκεντρο της τέθηκε και το προσχέδιο προφίλ ασφαλείας για τους παρόχους ανεξαρτήτου αριθμού υπηρεσιών διαπροσωπικής επικοινωνίας βάσει του ευρωπαϊκού κώδικα ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

    Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της Οδηγίας της Ε.Ε. για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, η ΑΨΑ έχει ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή στις εργασίες της ECASEC, συμβάλλοντας θετικά στις Ευρωπαϊκές συζητήσεις και τη διαμόρφωση του πλαισίου υλοποίησης της Οδηγίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Ομάδα εμπειρογνωμόνων ιδρύθηκε το 2010 ως Article 13a Expert Group, και στην συνέχεια μετεξελίχθηκε σε ECASEC Expert Group. Αποτελείται από περισσότερους από 50 εμπειρογνώμονες από εθνικές αρχές ασφάλειας ηλεκτρονικών επικοινωνιών από όλες τις χώρες της ΕΕ. Η Ομάδα αυτή αποτελεί ουσιαστικά ένα φόρουμ για την ανταλλαγή  πληροφοριών και ορθών πρακτικών σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Παράλληλα, παράγει κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής για τις ευρωπαϊκές αρχές σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της ΕΕ και δημοσιεύει ετήσια συνοπτική έκθεση σχετικά με σημαντικά περιστατικά ασφάλειας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles