18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας: Δημόσια Διαβούλευση για την υποχρέωση κοινοποίησης σοβαρών συμβάντων ασφάλειας

    Τη διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης επί της απόφασης που σχετίζεται με την υποχρέωση των φορέων εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών, των φορέων διαχείρισης κρίσιμων υποδομών πληροφοριών και των παροχέων ψηφιακών υπηρεσιών για κοινοποίηση κάθε συμβάντος που έχει σοβαρό αντίκτυπο στη συνέχιση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανακοινώσε ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

    Η συγκεκριμένη απόφαση καθορίζει τη διαδικασία και το περιεχόμενο των εν λόγω κοινοποιήσεων, τον τρόπο υποβολής τους και τις προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν, καθώς και τις συνθήκες υπό τις οποίες ένα συμβάν ασφάλειας έχει σοβαρό ή σημαντικό αντίκτυπο στην παροχή των υπηρεσιών των προαναφερόμενων φορέων.

    Σημειώνεται ότι η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) οφείλει να θέσει υποχρεώσεις κοινοποίησης σοβαρών συμβάντων ασφάλειας στους εν λόγω φορείς, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση των απειλών και πραγματικών συμβάντων ασφάλειας δικτύων και συστημάτων πληροφοριών στην Κύπρο, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγία (EE) 2016/1148 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με μέτρα για υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους για την προτεινόμενη απόφαση και το περιεχόμενο της, το αργότερο μέχρι την 1η Μαρτίου 2019 και ώρα 14:30, στην Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, Ηλιουπόλεως 6, Λευκωσία, Τ.Κ. 1101, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

    Τέλος, να σημειωθεί ότι η Δημόσια Διαβούλευση είναι ανοικτή για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles