20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας: Δημόσια διαβούλευση επί του προσχεδίου Κανονισμών περί Ασφάλειας Δικτύων και Συστημάτων Πληροφοριών

    H Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας ανακοινώνει τη διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης επί του προσχεδίου Κανονισμών περί Ασφάλειας Δικτύων και Συστημάτων Πληροφοριών (Τέλη) του 2018. Το προσχέδιο του Διατάγματος  έχει ήδη αναρτηθεί και είναι διαθέσιμο, στην Ιστοσελίδα του Γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στη διεύθυνση “http://www.ocecpr.org.cy“. Οι θέσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 4 Μαΐου του 2018 και ώρα 12.30 μ.μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

    Όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό του προσχέδιου των κανονισμών του περί Ασφάλειας Δικτύων και Συστημάτων Πληροφοριών Νόμου του 2017, η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας θα χρηματοδοτείται από τους φορείς κρίσιμων υποδομών πληροφοριών, τους φορείς εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών, τους παροχείς ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τους παροχείς ψηφιακών υπηρεσιών.

    Τα διοικητικά τέλη της Αρχής είναι αναγκαία για κάλυψη του απαιτούμενου προϋπολογισμού της, που αφορά στις δραστηριότητες της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και στην προστασία του κυβερνοχώρου στην Κύπρο. Με γνώμονα τις αρχές της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της αναλογικότητας, υπολογίζεται ο καταμερισμός των σχετικών δαπανών, λαμβάνοντας υπόψη τον κύκλο εργασιών του κάθε φορέα που συμπεριλαμβάνεται στους καταλόγους των κρίσιμων υποδομών πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, των φορέων εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών, των παροχέων ψηφιακών υπηρεσιών και των παροχέων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και τα σχετικά επίπεδα κρισιμότητας που έχουν καθοριστεί με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Νόμου. Τα επίπεδα κρισιμότητας θα αναπροσαρμόζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η θεσμοθέτηση της μεθοδολογίας προσδιορισμού του ύψους των διοικητικών τελών για την υποστήριξη λειτουργίας της Αρχής θα αποτελεί μόνιμη ρύθμιση, και θα επιτρέπει σύντομη και έγκαιρη διαδικασία ετοιμασίας του καταλόγου των σχετικών τελών σε ετήσια βάση, για απρόσκοπτη λειτουργία της ΑΨΑ και των υπηρεσιών που προσφέρει στα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου των υπηρεσιών του Εθνικού CSIRT (Computer Security Incident Response Team).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles