15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Άρχισαν τα όργανα στις ΗΠΑ! Απαγορεύεται το TikTok στη Μοντάνα

    Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις που αφορούν το TikTok στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, το μέλλον της εφαρμογής φαίνεται αμφίβολο. Πλέον, το πρώτο ban είναι επίσημο και έρχεται από τη Μοντάνα.

    Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης Greg Gianforte υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στην πολιτεία, ένα μήνα μετά την ψήφισή του από το νομοθετικό σώμα. Ο νόμος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ το 2024, αν και οι νομικές προκλήσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να καθυστερήσουν αυτό το χρονοδιάγραμμα. Ο νόμος απαγορεύει στην εταιρεία να λειτουργεί στην πολιτεία και απαιτεί από τα καταστήματα εφαρμογών να αποκλείουν τους χρήστες στη Μοντάνα από τη λήψη του TikTok. Οι χρήστες της εφαρμογής δεν θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις για τη χρήση της υπηρεσίας, αλλά τα καταστήματα εφαρμογών και το TikTok αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόστιμα 10.000 δολαρίων για παραβίαση του νόμου.

    Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του TikTok ανέφερε ότι ο νόμος της Μοντάνα παραβιάζει τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας των χρηστών του, υπογραμμίζοντας τα εξής:

    «Ο κυβερνήτης υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που παραβιάζει τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας των πολιτών της Μοντάνα, απαγορεύοντας παράνομα το TikTok, μια πλατφόρμα που ενδυναμώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την πολιτεία. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους χρήστες ότι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το TikTok για να εκφραστούν, να κερδίσουν τα προς το ζην, αφού συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των χρηστών μας εντός και εκτός της Μοντάνα».

    Διαβάστε επίσης:

    10 πληροφορίες που δε γνωρίζαμε για το TikTok (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles