20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Άρχοντας του Twitter ο Έλον Μασκ! Εξαγοράζει την πλατφόρμα για 44 δισ. δολάρια

    Όπως έδειξαν οι τελευταίες εξελίξεις, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ δεν έμεινε ικανοποιημένος από το 10% του Twitter που πέρασε πρόσφατα στην κατοχή του και αποφάσισε να αγοράσει όλη την εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωση που «έσκασε» τη Δευτέρα.

    Πιο συγκεκριμένα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναντι του ποσού των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

    Ο Έλον Μασκ ανέφερε σχετικώς:

    «Θέλω να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να τις ξεκλειδώσω».

    Η συγκεκριμένη εξαγορά έχει δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα, αφού τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγάλη επίδραση τα τελευταία χρόνια και ο προβληματισμός είναι εύλογος όταν περνούν στα χέρια κροίσων, όπως ο Μασκ.

    Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας Twitter Inc από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανησυχεί εδώ και καιρό για τη δύναμη που έχουν αποκτήσει τα social media. Με τη σειρά του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter, ακόμη και αν ο λογαριασμός του ξεμπλοκαριστεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Metaverse: Εικονικό ξενοδοχείο από τη CitizenM έρχεται στο «The Sandbox»

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles