21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα «παραδοσιακά» PC είναι νεκρά; Όχι σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις…

    Η διαρκής ανάπτυξη της αγοράς των tablets και των smartphones σίγουρα επηρεάζει (προς τα κάτω) τις πωλήσεις των παραδοσιακών desktop και laptop PC. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι τα PC με τη μορφή που τα γνωρίζαμε τόσα χρόνια πολύ σύντομα θα πάψουν να υφίστανται. Ωστόσο, μία ανάλυση από την εταιρεία Strategy Analytics έρχεται να αντικρούσει τη συγκεκριμένη θεωρία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αναλυτές της, μέσα στο 2015 οι πωλήσεις των «παραδοσιακών» PC αναμένεται να αυξηθούν κατά 5%.

    PC dead

    Η συγκεκριμένη αναφορά κάνει λόγο ότι εν αντιθέσει με ότι ακούγεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα PC εξακολουθούν και αποτελούν αξιόλογες συσκευές για computing. Μάλιστα, όπως πιστεύουν οι υπεύθυνοι της Strategy Analytics, η ανάπτυξη της αγοράς των PC πρόκειται να συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ενδιαφέρουσας αυτής έρευνας, τα desktop PC βρίσκονται τοποθετημένα στο 90% των νοικοκυριών, ενώ τα tablets στο 32%. Παράλληλα, οι ερευνητές της Strategy Analytics θεωρούν ότι η έλευση των Windows 10 μέσα στο επόμενο έτος, πρόκειται να δώσει μία σημαντική ώθηση στην αγορά των PC, ενώ μάλιστα πολλοί users δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα μηχανήματα τους για να μπορέσουν να τρέξουν καλύτερα το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

    Κρίνοντας τα στοιχεία της προαναφερθείσας έρευνας καθίσταται σαφές ότι τα PC με τη μορφή που τα γνωρίζουμε την τελευταία εικοσαετία έχουν ακόμη πολλά να δώσουν στο κόσμο των νέων τεχνολογιών. Μάλλον, ο θάνατος τους θα αργήσει πολύ ακόμα να συμβεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles