22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    ARM: εξαγοράζεται από την Ιαπωνική SoftBank προς 31 δις ευρώ

    Η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, SoftBank, ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρεία κατασκευής λογισμικού, ARM, η οποία είναι γνωστή για την κατασκευή των επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης, που βλέπουμε σε πολλές από τις κινητές συσκευές της αγοράς. Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται στα 31 δις ευρώ περίπου (23,4 δις λίρες).

    55900_1468835805-full

    Η συμφωνία ανακοινώθηκε από δύο άτομα που έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις μέσω των Financial Times και αν ολοκληρωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας τεχνολογίας ως τώρα.

    Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η ARM έχει ήδη συμφωνήσει για την εξαγορά. Ωστόσο, είναι πιθανό η προσφορά της SoftBank να έρθει αντιμέτωπη με προσφορές κι άλλων μνηστήρων που ενδιαφέρονται για το τεράστιο χαρτοφυλάκιο IP της ARM. Ίσως ενδιαφερθεί η Apple, της οποίας οι επεξεργαστές του iPhone και του iPad βασίζονται σε σχέδια της ARM. Θα είχε νόημα, ίσως, κάποιο ενδιαφέρον της Intel η οπόια αγωνιζεται για χρόνια να πλήξει την κυριαρχία της ARM στην αγορά των κινητών επεξεργαστών. Η Samsung, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερα κατασκευαστές επεξεργαστών του κόσμου, θα μπορούσε να ενδιαφέρεται, επίσης.

    Η SoftBank είναι περισσότερο γνωστή ως μία από τους μεγάλους φορείς τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας. Η εταιρία κατέχει επίσης το 80 τοις εκατό της Sprint, την οποία εξαγόρασε το 2013, καθώς και μετοχές πολλών εταιρειών τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Η SoftBank συμφώνησε πρόσφατα να πουλήσει μερίδια μετοχών της στην Alibaba, καθώς και την φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης mobile παιχνιδιών Supercell (Clash of Clans κλπ) στην Tencent. Προφανώς, τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στην χρηματοδότηση της συμφωνίας με την ARM.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles