15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H ARM παρουσιάζει τον μικροσκοπικό Cortex-A35, ο οποίος είναι ιδανικός για χρήση σε wearables!

    Η ARM είναι γνωστή για την ανάπτυξη των επεξεργαστών Cortex που βρίσκονται στο εσωτερικό δεκάδων SoCs, αλλά και για την κατασκευή των GPU Mali που βρίσκονται στο 90% των chipsets και που ως γνωστόν αναλαμβάνουν τη διαχείριση των γραφικών. Πρόσφατα η ARM παρουσίασε τη νέα Mali-T470 GPU, αλλά και τον Cortex-A35, ο οποίος είναι ιδανικός για την αγορά των wearable συσκευών, καθώς ο εν λόγω επεξεργαστής εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

    arm-cortex-a35-840x472

    Ο Cortex-A35 είναι 25% μικρότερος σε μέγεθος από τον Cortex-A53 και χρησιμοποιεί 32% λιγότερη ενέργεια από το «μεγάλο» του αδερφάκι. Σε σύγκριση με τον Cortex-A7, ο νέος επεξεργαστής της ARM καταναλώνει 10% λιγότερη ενέργεια και εμφανίζει από 6 έως και 40% βελτίωση στην απόδοση. Όπως έγινε γνωστό, ο A35 αναμένεται στο κοντινό μέλλον να αντικαταστήσει τους Cortex-A53, Α5 και A7, ενώ θα μπορεί να συνεργαστεί με τους A72, A57 και A53, αναλαμβάνοντας ένα ρόλο που θα αφορά στην διαχείριση των λιγότερο σημαντικών tasks. Ο νέος Cortex-A35 θα είναι ιδανικός για χρήση σε wearables και πρόκειται να τον δούμε στις πρώτες συσκευές μέσα στο 2016.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles