23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Armada Collective. Οι Ρώσοι hackers που τα έβαλαν με τρεις ελληνικές τράπεζες!

    Η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με ΕΥΠ και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά από προσπάθεια επιθέσεων DDoS (Distributed Denial of Service) από hackers την περασμένη εβδομάδα σε συστήματα ελληνικών τραπεζών.

    Armada Collective hacking

    Η σοβαρότητα του θέματος φαίνεται και από το ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις για το ζήτημα, μία το Σάββατο και μία σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων.

    Οι πληροφορίες σημειώνουν ότι την περασμένη Πέμπτη μία ομάδα hackers από τη Ρωσία, οι Armada Collective, επιτέθηκαν στα ηλεκτρονικά συστήματα e-banking τριών ελληνικών τραπεζών μέσω DDoS attacks ζητώντας λύτρα σε bitcoins. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες εκτός λειτουργίας για μισή περίπου ώρα, ωστόσο, χάρη στα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν οι τράπεζες, οι επιθέσεις αντιμετωπίστηκαν χωρίς να δοθούν τα λύτρα και χωρίς να υπάρξει κάποια παραβίαση τραπεζικών λογαριασμών.

    Η ομάδα των Armada Collective είναι ιδιαίτερα γνωστή έχοντας πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις τελευταία μεταξύ άλλων στο ProtonMail, το encrypted email start-up των ερευνητών του CERN στη Γενεύη και σε ταϊλανδέζικες τράπεζες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles