22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Arp Odyssey. Μια ολοκληρωμένη αναγέννηση

    Το ARP Odyssey είναι ένα ιστορικό duophonic αναλογικό synthesizer, το οποίο δημιουργήθηκε το 1972 από την αμερικανική εταιρεία ARP Instruments Inc. Με τον ξεχωριστό ήχο του κατάφερε στα εννέα χρόνια παραγωγής του να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να γίνει πιστός σύντροφος αρκετών διάσημων μουσικών και μέχρι σήμερα θεωρείται από πολλούς σπάνιο και ακριβό απόκτημα στον χώρο των αναλογικών Synths.

    ARP ODYSSEY

    Το 2015 η KORG αναβιώνει και παρουσιάζει εκ νέου το ARP Odyssey. Με τη βοήθεια του συνιδρυτή της ARP, David Friend, σε συνεργασία με τους τεχνικούς της ΚORG, έχει επιτευχθεί πλήρης αναπαραγωγή του αρχικού κυκλώματος με στόχο να παραμείνουν αναλλοίωτα τα μοναδικά ηχητικά χαρακτηριστικά του Odyssey.

    Ο χαρακτηριστικός διαπεραστικός του ήχος συνδυάζεται με την πρόσθετη επιλογή τριών διαφορετικών φίλτρων που προέρχονται από τις τρεις εκδόσεις Odyssey revisions 1, 2 και 3, οι οποίες είχαν παρουσιαστεί την δεκαετία του ‘70 προσφέροντας ένα μεγαλύτερο φάσμα ηχητικών επιλογών .

    Άλλη μια σημαντική διαφοροποίηση στα νέα ARPODYSSEY είναι η επιλογή υπεροδήγησης VCA (voltage control amplifier ) προσφέροντας ακόμα πιο πλούσιο αναλογικό ήχο.

    Επιπρόσθετα τα νέα ARPOdyssey διαθέτουν MIDIIN, καθώς και USBMIDI κάνοντας ευκολότερη την προσαρμογή του στους σύγχρονους μουσικούς σταθμούς εργασίας (DAW). Κάθε λεπτομέρεια έχει μελετηθεί προσεκτικά έτσι ώστε να παραμείνει πιστή στην ποιότητα του πρωτοτύπου, μέχρι την σοφιστικέ ημίσκληρη θήκη που τα συνοδεύει.

    Το θρυλικό ARP θα αγαπηθεί και πάλι από πολλούς σημερινούς μουσικούς και λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, προσφέροντάς τους την μαγεία του αυθεντικού αναλογικού ήχου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles