BREAKING

ASBISc Enterprises PLC: 30 χρόνια επιτυχίας στην Κύπρο και το εξωτερικό –Στα 2 δισ. δολλ. ο κύκλος εργασιών το 2020

30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Κύπρο και το εξωτερικό γιορτάζει φέτος η ASBISc Enterprises PLC η οποία με έδρα την Κύπρο, ειδικεύεται στη διανομή προϊόντων και λύσεων VAD (Value Added Distribution) στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών από διεθνείς προμηθευτές. Το εταιρικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, περιλαμβάνει εκατοντάδες προμηθευτές και δεκάδες χιλιάδες προϊόντα. Παράλληλα, η ASBISc Enterprises PLC προωθεί και δικά της brand όπως Prestigio, Canyon και Perenio. Έχοντας ισχυρή παρουσία σε ολόκληρη την περιοχή του EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) με δικά της γραφεία σε 27 χώρες, ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας ανέρχεται κοντά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημαντικά ορόσημα στην πορεία της ASBIS

Η ASBIS κατάφερε να μετατραπεί σταδιακά από μια μικρή εταιρεία 12 ατόμων, σε παγκόσμιο διανομέα πληροφορικής, με προσωπικό περίπου 1800 υπαλλήλους και 20 000 ενεργούς πελάτες σε 56 χώρες. Ο Όμιλος ASBIS ιδρύθηκε το 1990 στο Μινσκ από τον Serhei Kostevich, ο οποίος μέχρι σήμερα ηγείται της εταιρείας.

Το 1995 η Εταιρεία εγγράφηκε στην Κύπρο και η έδρα της μεταφέρθηκε στη Λεμεσό όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Το 2000, τα γραφεία της ASBIS άρχισαν να λειτουργούν σε 10 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και το δεύτερο κέντρο διανομής ιδρύθηκε στο Ντουμπάι. Το 2002, αναπτύχθηκε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Το 2004, το πρώτο γραφείο άνοιξε στη Νότια Αφρική.

Το 2006, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υπερέβη το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το 2007, η ASBIS εισήχθη με επιτυχία στο Χρηματιστήριο Αξιών της Βαρσοβίας (WSE) κάτω από την ένδειξη ASB. Το 2011, η εταιρεία έλαβε τον τίτλο "Διανομέας της Χρονιάς στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική" από τα EMEA Channel Academy Awards, και το 2013, έλαβε το βραβείο του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας για τις καλύτερες επενδυτικές σχέσεις.

Το 2015, σύμφωνα με την έκθεση IT Europa, η ASBIS εισήχθη στο TOP-10 των παγκόσμιων διανομέων πληροφορικής στον κόσμο.

Στο μεταξύ, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ASBIS βελτίωσε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, εισήγαγε νέες λειτουργικές διαδικασίες, επέκτεινε και ενίσχυσε την περιφερειακή της παρουσία. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους πελάτες στη βιομηχανία της πληροφορικής και τεχνολογίας και έχει επίσης επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών της εμπορικών σημάτων. Δικά της εμπορικά σήματα αποτελούν η Prestigio και Canyon. Πρόσφατα προστέθηκε στη γκάμα της η Perenio,  η οποία παρέχει συστήματα ασφάλειας και διαχείρισης κτιρίων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και το Διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙΟΤ).

Στα 2 δισ. δολλ. Ο κύκλος εργασιών το 2020

Πάρα το ότι το 2020 αποδείχθηκε μια πολύ δύσκολη χρονιά για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, η ανάγκη εργασίας από το σπίτι, παρουσίασε νέες ευκαιρίες στον τομέα της πληροφορικής. Με την ορθή στρατηγική που υιοθέτησε η εταιρεία, κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας διανομής, της ψηφιακής τεχνολογίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσίευσε ο Όμιλος ASBIS, τα έσοδα από τις πωλήσεις το 2020 αναμένεται να υπερβούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Είχαμε ένα μακρύ και γεμάτο ταξίδι, με πολλές εμπειρίες, τις οποίες συνεχίζουμε να επενδύουμε συνεχώς και να εξελισσόμαστε. Συνεχίζουμε να είμαστε φιλόδοξοι όσο αφορά την παγκόσμια επέκτασή μας, ψάχνουμε συνεχώς για νέες αγορές , προϊόντα και υπηρεσίες για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας - καθιστώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες προσβάσιμες και κατανοητές για το ευρύ κοινοί. Εκτιμούμε βαθιά όλους τους υπαλλήλους μας, χάρη στους οποίους προχωρούμε συνεχώς μπροστά. Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες προς τους πελάτες μας, οι οποίοι μας εμπνέουν και μας ενθαρρύνουν με την πολυετή εμπιστοσύνη τους. Όλα αυτά, μας βοηθούν να κοιτάξουμε στο μέλλον με αισιοδοξία, να βρούμε ολοένα και περισσότερες νέες θέσεις, προϊόντα και αγορές όπου μπορούμε να επεκταθούμε και να χαρίζουμε λειτουργικές λύσεις», δήλωσε ο Serhei Kostevich, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ASBIS.

Ο Γενικός Διευθυντής , της ASBIS CYPRUS κος  Λεύκιος Θεοδοσίου, μιλώντας με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων επιτυχούς παρουσίας της εταιρείας δήλωσε «Η 30κοστή μας επέτειος έρχεται μαζί με την καλύτερη μας χρονιά σε κύκλο εργασιών αλλά και σε κερδοφορία. Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, με σωστό χειρισμό, καταφέραμε όχι μόνο να αντεπεξέλθουμε αλλά και να επεκτείνουμε το δίκτυο των συνεργατών μας. To 2020 θα είναι μια χρονιά ορόσημο και εφαλτήριο για ακόμη περισσότερη ανάπτυξη της εταιρείας ΑSBIS!».

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment