24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ασφαλές Internet με προϊόντα Devolo Magic

    devolo

    Εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που αποτελουν πλεον κομμάτι της καθημερινότητάς μας αποτελεί η Safer Internet Day που για φέτος γιορτάζεται σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019.

    Με ποιό τρόπο όμως μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από την ανεξέλεγκτη αυτή χρήση και από τους κινδύνους που εγκυμονούν; Πόσο μάλλον όταν οι γονείς δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, καθώς και το χρόνο να βρίσκονται συνεχώς στο κατόπι των εν λόγω κινδύνων που παραμονεύουν. Φυσικά η λύση δεν είναι η απαγόρευση του Internet στα παιδιά και τους νέους, αλλά η εκπαίδευση των χρηστών όλων των ηλικιών και η αξιοποίηση κατάλληλων εργαλείων προστασίας από τους κινδύνους.

    Πρώτο λοιπόν μέλημα μας, είναι οι συσκευές που θα επιλέξουμε για να παρέχουν το Internet στην οικογένεια, να είναι σε θέση να μας προφυλάσσουν. Εξετάζοντας διάφορες επιλογές συσκευών που προσφέρονται σήμερα στην κυπριακή αγορά, διαπιστώσαμε ότι η σειρά Powerline, devolo Magic, αποτελεί μια εξαιρετική λύση, καθώς διαθέτει δικλείδες ασφαλείας τις οποίες μπορεί να διαχειριστεί εύκολα ο γονέας χωρίς παράλληλα να διακόπτει στην γρήγορη χρήση του Διαδικτύου, το οποίο μεταφέρεται σε όλο το σπίτι, σε όλες τις συσκευές, σε όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξαρτήτου ηλικίας. Άλλωστε, η μάθηση σε συνδυασμό με τις ασφαλείς συσκευές της devolo δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας προς ασφαλή πλοήγηση.

    Επιπρόσθετα, οι προσαρμογείς devolo είναι εξοπλισμένοι με το διαισθητικό δωρεάν λογισμικό, devolo Cockpit, που επιτρέπει σε γονείς και κηδεμόνες, να δίνουν διαφορετικούς «όρους» χρήσης, ανάλογα με το άτομο που σερφάρει. Η πρόσβαση στο Ιnternet επιτρέπεται μόνο με τη χρήση κωδικού πρόσβασης που ορίζεται από τους γονείς, οι οποίοι έχουν και τη δυνατότητα να θέσουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και διάρκεια πρόσβασης των παιδιών σε αυτό, ενώ παράλληλα, μπορούν να επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε ορισμένα site. Επομένως, διασφαλίζουν το γεγονός ότι η πλοήγηση στο διαδίκτυο θα γίνεται υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, μειώνοντας αισθητά την πιθανότητα αυτά να έρθουν αντιμέτωπα με κάποιον κίνδυνο.

    Προκειμένου να επιτευχθεί και η ασφαλής πρόσβαση των παιδιών, οι dLAN Powerline adapters της devolo προσφέρουν επίσης κρυπτογράφηση AES 128 bit, που μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Επομένως, το δίκτυο παραμένει προστατευμένο και διασφαλίζεται από τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Τέλος, το ασύρματο δίκτυο θωρακίζεται ακόμα περισσότερο με την κρυπτογράφηση WPA2.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles