19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    ASIMO. Το θρυλικό ρομπότ της Honda αναβαθμίζεται!

    Το ρομπότ ASIMO είναι ένα από τα πιο γνωστά tech projects στην ιστορία της ρομποτικής. Ενδεικτικό του ιστορικού του χαρακτήρα είναι ότι η Honda το παρουσίασε για πρώτη φορά το 2000, ενώ η ανάπτυξη του είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Η λέξη ASIMO αποτελεί ένα ακρώνυμο των λέξεων: Advanced Step in Innovative MObility και ουσιαστικά πρόκειται για ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά για να λειτουργήσει ως ένας χρήσιμος βοηθός των ανθρώπων στη καθημερινότητα τους.

    ASIMO

    Παρόλο που η Honda δουλεύει τόσο καιρό πάνω στο ASIMO, μόνο το τελευταίο διάστημα έχει κατορθώσει να βελτιώσει ορισμένες από τις λειτουργίες του, καθιστώντας σταδιακά το εν λόγω ρομπότ πραγματικά χρήσιμο και όχι ένα μηχάνημα που απλώς κοσμεί τις εκθέσεις ρομποτικής. Συγκεκριμένα, η πιο πρόσφατη version του ASIMO είναι εμφανώς πιο βελτιωμένη σε σύγκριση με το παρελθόν, καθώς το ρομπότ πλέον διαθέτει νέα πιο ανθεκτικά πόδια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στο ASIMO να κινείται σε εξαιρετικά ανώμαλες επιφάνειες, ενώ επιπλέον μπορεί να τρέξει και να κινηθεί προς τα πίσω. Επίσης, το σχεδιαστικό team του ASIMO, πρόσθεσε νέα πιο εξελιγμένα χέρια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στο ρομπότ να κρατάει και να διαχειρίζεται με πολύ καλύτερο τρόπο διάφορα αντικείμενα. Επιπλέον, οι τεχνικοί της Honda το τελευταίο διάστημα έχουν δουλέψει πάρα πολύ πάνω στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης του ASIMO. Πλέον ο ρομποτικός βοηθός της Honda κατανοεί καλύτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά, δίνει απαντήσεις σε διαφορετικές γλώσσες, ενώ παράλληλα διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία στις κινήσεις του χωρίς να απαιτούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του χειριστή του.

    ASIMO

    Αν και η Honda, έχει πολύ ακόμα δρόμο μπροστά της για να τελειοποιήσει το ASIMO, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός είμαστε βέβαιοι ότι η ιαπωνική εταιρεία θα βελτιώνει όλο και περισσότερο το ρομπότ της, καθώς οι εξελίξεις στη ρομποτική είναι ραγδαίες. Πατήστε στο παρακάτω video για να δείτε το ASIMO εν δράσει…

    http://youtu.be/_kzgk4Rnpqc

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles