19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ασταμάτητο! Το Switch έσπασε το φράγμα των 80 εκατ. units σε 46 μήνες, ξεπερνώντας και το 3DS!

    Μπορεί κάποιοι να μιλούν για Teraflops και για τα γρήγορα loading times των SSD στα Xbox Series X/S και PlayStation 5, όμως το Switch της Nintendo εξακολουθεί και κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα… πολύ απλά πουλάει σαν τρελό! Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Nintendo, το Switch μέσα σε 46 μήνες από την ημέρα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κατάφερε να πουλήσει περισσότερες από 80 εκατομμύρια units (περιπου 67 εκατ. της standard edition και 13 εκατ. της Lite version), ξεπερνώντας ακόμη και το εμβληματικό 3DS!

    Ενδεικτικό είναι ότι την περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming σημείωσε σημαντική αύξηση κερδών στο 37.3%, κάτι που ποσοτικά μεταφράζεται σε 11 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Nintendo και έρχεται δεύτερη μόνο σε σύγκριση με το Q3 του οικονομικού έτους του 2008, όταν και η ιαπωνική εταιρεία είχε στην αγορά το Wii και το DS. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με άλλες ιστορικές κονσόλες για το ίδιο χρονικό διάστημα (46 μήνες), το Switch δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο, καθώς έχει ξεπεράσει το PS4 (67 εκατ. units), το PS2 (69.5 εκατ.), αλλά και το εξαιρετικά πετυχημένο Wii που δεν είχε ξεπεράσει τις 75 εκατ. μονάδες. Σκεφτείτε μόνο που θα φτάσει το Switch, από τη στιγμή που έχει άλλους 46 μήνες gaming «ζωής» μπροστά του!   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles